Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MotoCross

Motocross VM: Thomas Kjer Olsen sikrer sin 10. podieplads

MotoCross 
30/07/19 

Det skulle vise sig at blive en god dag for Thomas Kjer Olsen under den 13. afdeling af VM i MX2 i Loket, Tjekkiet. Thomas kørte sig til en fornem tredjeplads i det samlede løb og hentede derved teamets bedste resultat på dagen samt sin 10. podieplads under VM i Motocross
 

Det lå ikke nødvendigvis i kortene, at Thomas Kjer Olsen skulle ende på podiet, da 13. afdeling af VM i MX2 i Loket blev skudt i gang. I første løb kørte danskeren sig i top fem, hvor han lå stabilt, inden de foranliggende kørere Tom Vialle (FR) and Calvin Vlaanderen (NL) begge styrtede.

Heldigt ville nogle sige. Men tilbageholdenheden var et strategisk træk fra danskeren, der netop ville undgå at køre for intenst på den svære bane i Loket.

Thomas' fortsatte strategien i andet løb og fastholdte en sjetteplads allerede efter første omgang. I niende omgang satte han så de sidste kræfter ind og kom op på femtepladsen for slutteligt at køre over målstregen som nummer fire med nok point til at vinde den samlede tredjeplads foran britiske Adam Sterry.


Thomas Kjer Olsen
(Foto: Husqvarna)

Thomas Kjer Olsen var yderst tilfreds med sin indsats og udtalte efterfølgende:

- Efter mit resultat i sidste weekend er det helt fantastisk at ende på tredjepladsen her i Loket. Jeg regnede med udfordringer fra starten og kørte mindre intenst, da jeg ikke har haft mulighed for at træne i det omfang, jeg ønskede. Jeg havde ikke den bedste start og det tog noget tid at komme op på femtepladsen. Men jeg ville helst ikke være for overmodig på banen, som er ret svær. I andet løb forholdt jeg mig køligt og kørte efter bedste evne for så at ende på podiepladsen som en rigtig god start på VM's sidste afdelinger.

Spanske Jorge Prado kunne endnu engang stille sig øverst på podiet ved afdelingen i Tjekkiet med tyske Henry Jacobi på andenpladsen.

Thomas Kjer Olsens kølige overblik sikrede ham den samlede tredjeplads og viste samtidig, hvorfor danskeren trods alt ligger med i toppen som nummer to i den samlede stilling i VM i MX2.

Den 14. afdeling af motocross verdensmesterskabets i alt 18 afdelinger køres d. 4. august i Lommel, Belgien.

DMU - Danmarks Motor Union