Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Intercontinental GT Challenge

Mikkel Jensen inden 24-timersløb på Spa-Francorchamps: Sæsonens hårdeste løb

Intercontinental
GT Challenge 

25/07/19 

Den danske BMW-fabrikskører møder sæsonens hårdeste felt, når han sammen med Walkenhorst Motorsport stiller op til 24-timersløbet på Spa-Francorchamps den kommende weekend.
 


(Foto: Mikkel Jensen Racing)

Efter at have kørt en LMP3-racer i tredje afdeling af European Le Mans Series i sidste weekend, er Mikkel Jensen i denne uge tilbage sin BMW M6 GT3. Sammen med kollegerne Nicky Catsburg og Christian Krognes skal den danske fabrikskører forsøge at erobre Spa-Francorchamps i 24-timersløbet den kommende weekend.

– Spa-løbet bliver uden sammenligning årets hårdeste løb. Banen er ikke fysisk krævende som Nürburgring, men konkurrencemæssigt bliver løbet uden sidestykke med over 70 biler til start, hvoraf vi kæmper mod halvdelen i den hurtigste klasse, lyder det fra Mikkel Jensen.

Den 24-årige racerkører stiller igen op for det tyske fabrikssupporterede BMW-team, Walkenhorst Motorsport, og 24-timersløbet er mesterskabstællende i Intercontinental GT Challenge, som startede ud med 12-timersløbet på Bathurst i februar. Mikkel Jensen tog hul på udfordringerne under den officielle test i begyndelsen af juli, og krydser fingre for, at holdet kan være oppe foran, når løbet flages grønt lørdag eftermiddag.


(Foto: Mikkel Jensen Racing)

Mikkel Jensen: Håber på at være med i front fra start
– Det er svært på nuværende tidspunkt at sige, hvad vi forventer os af løbet. Men jeg synes, vi havde god fart under testen, og vores M6 virker umiddelbart stærk på Spa. Faktisk virker den bedst under de kølige forhold om natten, så jeg forventer ikke det vilde af kvalifikationen, men håber naturligvis, at vi kan slutte blandt de hurtigste 15 biler. På dén måde kan vi være med i spillet fra start, for vi ved, at vores bil er stærk i natte- og morgentimerne, forklarer Mikkel Jensen.

24-timersløbet på Spa-Francorchamps er blandt de tre store klassiske europæiske sportsvognsløb, som også tæller Le Mans og Nürburgring. Det belgiske racerløb er ligesom de øvrige repræsenteret af alle de store sportsvognsproducenter, og foruden Mikkel Jensen stiller også Lamborghini-køreren Dennis Lind, Mercedes-AMG-køreren Christina Nielsen, Porsche-køreren Michael Christensen og Aston-Martin-køreren Nicki Thiim op til den prestigefyldte udfordring.

Løbet begynder med de indledende træningssessions torsdag, hvilket følges op af Super Pole fredag, mens det grønne flag skyder showet i gang lørdag klokken 16.30.


(Foto: Mikkel Jensen Racing)

Tidsplan – 24 Hours of Spa-Francorchamps

Torsdag 25. juli
11.10 – Træning #1 (90 min)
16.15 – Prækvalifikation (60 min)
20.00 – Kvalifikation #1 (15 min)
20.22 – Kvalifikation #2 (15 min)
20.44 – Kvalifikation #3 (15 min)
21.06 – Kvalifikation #4 (15 min)
21.40 – Træning #2 (90 min)

Fredag 26. juli
18.15 – Warm Up (30 min)
19.05 – Super Pole (30 min)

Lørdag 27. juli
16.30 – RACE (24 timer)

Livetiming: www.total24hours.com/watch-live#live-timing
Livestreaming: www.total24hours.com/watch-live

Mikkel Jensen Racing


Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Spa-Francorchamps
  • 28/07/19 - Spa-Francorchamps - Intercontinental GT Challenge
  •