Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Intercontinental GT Challenge

Christina Nielsen del af stærkt Mercedes-AMG-setup i 24-timersløb på Spa-Francorchamps

Intercontinental
GT Challenge 

25/07/19 

Den danske Mercedes-AMG-kører Christina Nielsen er godt forberedt til et af 2019-sæsonens højdepunkter, når hun sammen med Strakka Racing stiller op til 24-timersløbet på Spa-Francorchamps den kommende weekend.
 


(Foto: Christina Nielsen Racing)

Christina Nielsen kører i år racerbil på de fleste af verdenskontinenterne, og efter sidste weekends IMSA-løb på Lime Rock-banen nord for New York, retter hun den kommende weekend fokus mod Intercontinental GT Challenge-mesterskabet og 24-timersløbet på belgiske Spa-Francorchamps. Her deltager den hurtige dansker sammen med Mercedes-AMG-teamet Strakka Racing i den ene af teamets to GT3-biler.

– 24-timersløbet på Spa-Francorchamps er ligesom Le Mans og Daytona et af de helt store sportsvognsløb, en racerkører kan deltage i. Banen er legendarisk og en favorit blandt mange. Samtidig er konkurrencen ekstrem med over 70 biler til start, så der bliver uden tvivl gang i den, lyder det fra Christina Nielsen.

Christina Nielsen stiller op i Pro-Am-klassen, hvor hun skal dele en Mercedes-AMG GT3 i en stærk kvartet bestående amerikanske Richard Heistand, britiske Jack Hawksworth og italienske David Fumanelli. Sidstnævnte var en del af Strakka-holdet, som tog en andenplads i Pro-Am-klassen i sidste års udgave af 24-timersløbet på Spa-Francorchamps.


(Foto: Christina Nielsen Racing)

Christina Nielsen: Et stærkt kørerlineup
– Det er et stærkt kørerlineup, og med Strakka Racing og Mercedes-AMG i ryggen er jeg ikke i tvivl om, at vi har alle forudsætninger for at være konkurrencedygtige. For mit eget vedkommende er det nogle år siden, jeg sidst har kørt på Spa-Francorchamps. Men løbet har været i kalenderen siden starten af sæsonen, så jeg har brugt rigtig mange timer i simulatoren, ligesom vi også deltog i den officielle test i begyndelsen af måneden. Umiddelbart virker vores Mercedes-AMG GT3 til at passe godt til banen. Nu gælder det bare om at komme i gang.

24-timersløbet på Spa-Francorchamps har foruden Christina Nielsen også deltagelse af andre danske topnavne som BMW-køreren Mikkel Jensen, Lamborghini-køreren Dennis Lind, Porsche-køreren Michael Christensen og Aston Martin-køreren Nicki Thiim. Løbet begynder med træning og kvalifikationer torsdag, hvilket følges op af super pole fredag, før løbet flages grønt lørdag klokken 16.30 lokal tid.


(Foto: Christina Nielsen Racing)

Tidsplan – 24 Hours of Spa-Francorchamps

Torsdag 25. juli
11.10 – Træning #1 (90 min)
16.15 – Prækvalifikation (60 min)
20.00 – Kvalifikation #1 (15 min)
20.22 – Kvalifikation #2 (15 min)
20.44 – Kvalifikation #3 (15 min)
21.06 – Kvalifikation #4 (15 min)
21.40 – Træning #2 (90 min)

Fredag 26. juli
18.15 – Warm Up (30 min)
19.05 – Super Pole (30 min)

Lørdag 27. juli
16.30 – RACE (24 timer)

Livetiming: www.total24hours.com/watch-live#live-timing
Livestreaming: www.total24hours.com/watch-live

Christina Nielsen Racing


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Spa-Francorchamps
  • 28/07/19 - Spa-Francorchamps - Intercontinental GT Challenge
  •