Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Rallyshow still going strong – 40 år efter starten

Rally 
22/07/19 

I år er det 40 år siden, at det, der nu hedder Birch / Tvilum Rallyshow, blev kørt for første gang i Fårvang mellem Viborg og Århus. Dengang var det den senere rallylegende Jørgen Nielsen, som i sin Volkswagen Golf GTi vandt første udgave, inden byens egen rallyhelt – Leif Poulsen alias Slagteren – året efter tog den første af fire sejre i streg.
Fredag den 9. august gælder det så årets udgave af Birch / Tvilum Rallyshow.
 

Stedet er næsten det samme. I 1979 var det ikke i selve Fårvang, man kørte, men i de sidste tre årtier har hastighedsprøven mere eller mindre været den samme. På vejene rundt i Erhvervsparken, hvor de eneste ændringer i prøveforløbet er sket i forbindelse med de forskellige virksomheders nybygninger og ændringer.


Rallykørere fra hele landet kommer til Fårvang fredag den 9. august
(Foto: Morten Alstrup)

Deltagerfeltet er ikke det samme. Dengang var det typisk lokale kørere fra det midtjyske, som deltog, men nu kommer der deltagere fra hele landet. Og det er en række af landets hurtigste rallykørere, som kommer under starterens kommando, når Dannebrog for første gang lægges på forruden og hæves igen klokken 16.45. Her starter det første af de i alt tre indledende heats, der afgør den ordinære konkurrence i de fem forskellige klasser, de 65 tilmeldte rallybiler er fordelt i. Og ligesom det altid har været tilfældet, udvælges aftenens 20 hurtigste mandskaber til at være med i den afgørende alle-mod-alle-finale, som starter klokken 20.45.

Det bliver ikke kun lynhurtige og topmoderne rallybiler, man vil kunne opleve fredag aften i uge 32 i Fårvang. Birch / Tvilum Rallyshow har siden 2004 også haft et fast programpunkt, hvor tempoet er meget lavere. Det er Birch / Tvilum Classic Show, hvor en række veteranbiler og klassiske køretøjer præsenteres for publikum.

 • Birch / Tvilum Rally Show er et af de mest traditionsrige motorsportsarrangementer i Danmark og afvikles fredag den 9. august 2019.
 • Birch / Tvilum Rally Show afvikles sammen med Birch / Tvilum Classic Show.
 • Birch / Tvilum Rally Show og Birch / Tvilum Classic Show afvikles i forbindelse med det årlige Fåremarked i industrikvarteret i Fårvang, som ligger ved hovedvej 26 mellem Viborg og Århus.
 • Læs mere på www.rallyshow.dk / facebook.com/rallyshowdk.

  Morten Alstrup


  Læs mere om:
 • Fårvang
 • 09/08/19 - Fårvang - Rally
 •  
   

  Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: