Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Michelin Le Mans Cup

Mikkel Mac i Le Mans Cup: Klar til at kæmpe for mesterskabsføring

Michelin
Le Mans Cup 

19/07/19 

24-timers Le Mans er i sigte for Ferrari-køreren Mikkel Mac, som vil kæmpe for at bevare sin mesterskabsføring i femte afdeling af Michelin Le Mans Cup i Barcelona den kommende weekend.
 

Mikkel Mac har vundet store mesterskaber som European Le Mans Series og International GT Open, og med en føring i årets Le Mans Cup er den danske Ferrari-kører godt på vej til at sikre sig endnu et stort europæisk sportsvognsmesterskab. Den kommende weekend går det løs med femte afdeling på den spanske Formel 1-bane, Circuit de Barcelona-Catalunya.

– Vi har forberedt os til weekenden med en test på banen tidligere på ugen, hvor min opgave primært har været at afprøve forskellige setup Det er et benhårdt mesterskab, som alle vil vinde, fordi sejren udløser en plads i næste års 24-timers Le Mans. Men vi sluttede næsthurtigst i testen, og eftersom der er mere at hente i vores Ferrari, ser det umiddelbart godt ud, lyder det fra Mikkel Mac.

Mac stiller igen op for det amerikanske fabriksstøttede Luzich Racing sammen med franske Fabien Lavergne, og med deres Ferrari 488 GT3 har duoen vundet de seneste tre løb i det europæiske mesterskab. Målet for weekenden er endnu en sejr, hvilket vil øge forspringet yderligere.


(Foto: Mikkel Mac Racing)

23 sekunders handicap grundet føring
Le Mans Cup-reglementet gør det imidlertid sværere at vinde, jo mere du fører. De fem hurtigste biler pålægges nemlig tidsstraf i forhold til deres pointmæssige afstand til den sjettehurtigste i mesterskabet. Dette betyder, at Mac og Lavergne skal vente hele 23 sekunder ekstra under deres pitstop i Barcelona, hvilket naturligvis er en udfordring.

– At overvinde dette kræver helt klart god fart, men også en god strategi, og heldigvis har vi et suverænt team omkring os, som ved, hvad det kræver at vinde. Hvis vi kan komme godt fra start og holde os udenfor problemer og forhåbentlig være i stand til at kæmpe med om sejren, kan vi måske være endnu bedre stillet efter weekenden, lyder det fra Mikkel Mac.


(Foto: Mikkel Mac Racing)

Tidsplan – Michelin Le Mans Cup - Circuit De Barcelona-Catalunya

Fredag 19. juli
13.15 – Træning #1 (60 min)
20.15 – Træning #2 (60 min)

Lørdag 20. juli
09.00 – Kvalifikation (15 min)
17.30 – RACE (120 min)

Opdateringer og resultater: www.lemanscup.com/en
Livestreaming (Youtube): goo.gl/KvUQdx

Mikkel Mac Racing


Læs mere om:
  • Mikkel Mac
  • Circuit de Catalunya
  • 20/07/19 - Circuit de Catalunya - Michelin Le Mans Cup
  •