Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

TCR Scandinavia

Insight Racing bygger videre på TCR-erfaringerne

TCR Scandinavia 
18/07/19 

Med weekendens løb på Falkenberg blev det til spritnye erfaringer for danske Insight Racings to indsatser i TCR Scandinavia. Kvalifikationen er fortsat teamets store hurdle, men løbstempoet er helt oppe, hvor det skal være - og det giver al mulig grund til at være optimist.
 


En niendeplads til Jonas Lynge blev det bedste løbsresultat for weekenden - men weekenden på Falkenberg viste også, at Insight Racing har fundet god fart i den svenske serie. Nu skal teamet finde de sidste tiendedele i kvalifikationerne, for det er enormt afgørende i så tæt en serie som TCR Scandinavia.
(Foto: Bengt-Åce Gustavsson/Racefoto.se)

Kvalifikationen, der landede Jonas Lynge og Insight Racings Honda Civic på 10. startposition samt Louise Frost og Alfa Romeo Giuliettaen på position 12, var ikke lige hvad det danske team håbede på. Men udgangspunktet til trods, så blev der i den grad svaret igen i weekendens to heats, forklarer holdejer Martin Jensen.

- Ny bane, nye udfordringer, kan man vist kalde det. Alt er nyt for de to på Falkenberg, men jeg synes de tog godt fat på opgaven. Dog manglede vi noget fart fra begyndelsen af weekenden, og jeg må erkende, at vi simpelthen ikke er gode nok i kvalifikationen endnu. Der kommer de andre teams bare med mere erfaring til banen her, og det må vi ud at kæmpe for at hente ind.

Fightede for sagen
Med start i feltets tunge ende var der derfor lagt op til fight for begge seriens danske indslag på Falkenberg. Her blev det til henholdsvis 10. og 11. pladsen for Lynge og Frost respektivt i heat 1, mens Jonas Lynge hentede niendepladsen hjem i finalen, hvor Louise Frost desværre måtte udgå.

Jonas Lynge vurderer, at farten var til mere, men en dårlig start i finalen blev dyr for nordjyden. Til gengæld er setuppet til løbet ret godt på plads, og derfor håber han at have bedre kort på hånden næste gang:

- Alt i alt var det en fin weekend. Vi havde farten til et podie, men bilerne er sindssygt godt matchede i TCR, så en god kvalifikation er virkelig afgørende. Så det skal vi have arbejdet på, for det kostede os en del i denne weekend. I finalen fik jeg en dårlig start, men fik kørt mig op som nier, og med 0,2 sekund op til finalens hurtigste tid, så har vi i hvert fald et godt løbssetup på hånden, fortæller Jonas Lynge.


Louise Frost fandt også god fart i de to løb. Hendes tider var til top fem, og det giver optimisme frem mod næste opgave i TCR Scandinavia som er på Jyllandsringen.
(Foto: Bengt-Åce Gustavsson/Racefoto.se)

Resultatet til trods, så tager Martin Jensen og Insight Racing masser af værdifuld viden med hjem fra det svenske løb - og ser frem til seriens næste afdeling, der for Insight Racing er på hjemmebane - TCR Scandinavia kommer nemlig til Danmark:

- Vi tager det med os, at vores racepace er rigtig godt. Jonas kørte virkelig stærkt i finalen og havde hele vejen tider, der matchede top 3, og Louise matchede top 5-tiderne, så farten er der helt bestemt - men vi skal lige finde det sidste, især i kvalifikationerne.

Men med næste opgave på Jyllandsringen, så mener Martin Jensen, at der er grund til at være fortrøstningsfuld:

- Vi har bestemt stadig en del at lære, men det er positivt, at farten er der i løbene - og nu kommer vi på hjemmebane næste gang på Jyllandsringen. Det ser jeg meget frem til, for det er i hvert fald en bane vi kender, mens de andre er mere grønne på den.


Den kuperede svenske bane bød på nye udfordringer. Næste gang er det imidlertid det danske team, der har lidt ekstra viden på forhånd, for TCR Scandinavia kommer nemlig til Jyllandsringen ved Grand Prix Danmark den 6-8. september.
(Foto: Bengt-Åce Gustavsson/Racefoto.se)

Insight Racing DK


Læs mere om:
  • Jonas Lynge
  • Louise Frost
  • Insight Racing
  • Falkenberg
  • 14/07/19 - Falkenberg - TCR Scandinavia
  •