Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Int. Touringcar

Johan Schwartz vinder dobbelt-sejr på Portland

Int. Touringcar 
17/07/19 

Med fem sejre i sæsonens første otte løb, hvoraf de to sejre var i weekendens løb, har Johan Schwartz sikret sig en solid føring over sin nærmest konkurrent i serien, Toby Grahovec. Begge weekends løb blev kørt i tæt kamp med netop Grahovec, som Schwartz duellerede med næsten gennem den fulde distance af to løb.
 

Ved lørdagens løb startede Johan Schwartz fra pole, og han holdt føringen i sin BMW M240iR Cup. Grahovec startede fra tredje position, men tog anden position allerede i første sving, fra Schwartz' holdkammerat Steve Streimer. Schwartz og Grahovec trak fra de andre biler, og Schwartz holdt et par sekunders afstand i front, indtil Grahovec satte mere massive angreb ind, hvilket gav tætte kampe mod slutningen af løbet, men Schwartz holdt stand og vandt med 0,191 sekund.


(Foto: SRO America)

"Jeg er så glad! Holdet gjorde et fantastisk job med at få bilen klar til løbet", sagde Schwartz efter løbet. "Vi lavede et par ændringer efter kvalifikationen, og jeg prøve at spare dækkene det bedste jeg kunne, men med det pres der blev lagt på fra Toby, blev de godt slidt. Men bilen kørte stadig godt. Tak til West Virginia University og BMW, Todd og Michael Brown for den indsats de har lagt i det her. Fantastisk arbejde fra dem alle."

Søndagens løb næsten en gentagelse af lørdagens, hvor man igen så Johan Schwartz og Toby Grahovec, men i endnu tættere kamp. Denne gang startede Grahovec fra pole, med Schwartz lige efter sig. Her fulgte 24 omganges fejlfri opvisning fra to af seriens mestre - Grahovec er TC mester fra 2016 og Schwartz er TCB mester fra 2015. Med fire minutter tilbage af løbet, satte Schwartz et mere intensivt angreb ind, men nu var det Grahovec' tur til at vise forsvarets kunst. På den 25. omgang, kørte Schwartz aggressivt indenom i sving 7 og overtog føringen. På 27. omgang forsøgte Grahovec at gøre gengæld i selv samme sving, men de to biler rammer hinanden i en side-kollision og glider af banen. Schwartz er først til at samle bilen op, og kommer tilbage på banen i føring, mens Grahovec må se feltet køre forbi inden han selv kan køre videre. Schwartz holder føringen til mål, og kan vinde sin femte sejr i år.

Efter løbet kommenterede Schwartz sine kampe med Grahovec:
"Jeg hader at det skulle gå på den måde. Jeg passerede ham tidligere, med lidt kontakt, hvor jeg lod ham komme forbi igen. Jeg kan ikke lide at køre mod ham på den måde. Vi havde nogle fantastiske kampe, og jeg ville så gerne have sluttet 1-2, også selv om han havde vundet. Men vi gav en flot opvisning."


(Foto: SRO America)

Johan Schwartz kan tage fra Portland med en føring på 150 point, mod Grahovec' 109 point. Næste løb er på Watkins Glen den 31. august og 1. september.

SRO America


Læs mere om:
  • Johan Schwartz
  •