Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula 3

Iskold Vesti sejrer igen

Formel 3 
16/07/19 

Red Bull Ring lagde i weekenden asfalt til 4. afdeling af Formula Regional European Championship med Frederik Vesti som en afgørende frontfigur.
Efter 3 sejre på Hungaroring i sidste weekend var det en godt forvænt Vesti, der ankom til en af sine yndlingsbaner. Og favoritværdigheden fra omverdenen tog han på sig. Igen formåede han at sætte et markant aftryk i kvalifikationen til de tre løb. Endnu engang imponerede han med hele tre pole positions.
 

”Hver eneste gang er stort for mig. Det her bliver aldrig en vane”.

Første løb bød på en halvdårlig start. Et manglende greb udnyttede konkurrenterne og Vesti kom ud af første sving som nr. 2. Efter hårde kampe mistede Vesti endnu en placering, men tabte ikke på et eneste tidspunkt hovedet. Herfra blev de fleste omgange kørt som rene kvalifikations omgange. Med konsistente og hurtigste tider indhentede Vesti sine konkurrenter og endte med at se sig selv øverst på podiet – igen.


(Foto: Prema Powerteam)

”Femte sejr i træk. 6 pole positions i træk. Teamets og mit konstante fokus på udvikling har givet pote, så jeg nu har leveret konstante top resultater over en længere periode. Jeg har altid troet på jeg skulle stå i den her situation, men det har taget tid og analyse af en masse data og mig selv og min egen mentale styrke at være på det niveau, jeg præsterer på lige nu.”

I andet løb tog Vesti klart starten, men en hård påkørsel af brasilianeren Igor Fraga sendte Vesti i gruset og ned på 7. pladsen. En påkørsel der kostede konkurrenten en straf. Resten af løbet en ren Vesti opvisning. En konkurrent efter den anden måtte se sig overhalet. En safety car kom ud på det rigtige tidspunkt for Vesti, samtidigt med at regnen satte ind. Det var svært for alle at kontrollere racerne. Den førende David Schumacher lavede en fejl og røg af banen, og det udnyttede Vesti til at tage sin 8. sejr i sæsonen.

”Helt utroligt at vi har vundet 6 løb i streg. Det kan jeg kun takke mit stærke team og bagland for.”


(Foto: Prema Powerteam)

5 kørere kunne have taget sejren i race 3 – så tæt var kampen for sejren. Således lå de 5 kørere som perler på en snor gennem det meste af løbet. Vesti var allevegne på sine konkurrenter og forsøgte alt i forhold til at tage Igor Fraga, som holdt en førsteplads i størstedelen af løbet.

”Jeg gik kun efter sejren. Jeg kunne have stillet mig tilfreds med min anden plads. Men jeg valgte at gå all in på sidste omgang for første pladsen vel vidende at jeg kunne miste andenpladsen i det forsøg. Det åbner nemlig for muligheder fra konkurrenterne bagved, når jeg aggressivt sætter ind på 1’eren. Det koster tid og gir nogle åbninger, når jeg konsekvent forsøger at gå på ydersiden af min konkurrent. Og det var faktisk præcist det, der skete for mig. Jeg måtte tage til takke med en tredje plads, men fortryder IKKE et sekund, at jeg gik efter den førsteplads. Jeg elsker den her weekend!!! Den har budt på det hele. Stor succes og en masse tætte kampe for mine sejre. De her dage har bare gjort mig endnu bedre.”


(Foto: Prema Powerteam)

Med 55 points forspring til Ferrari’s juniorkører Enzo Fittipaldi, går Vesti ind til næste afdeling af serien med fuld selvtillid og overskud. Næste gang køres på legendariske Imola i sidste weekend i august.

Vesti Motorsport