Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MC sport

Nyhedsbrev fra Mathias Poulsen

MC sport 
10/07/19 

Mathias Poulsen tog i maj til Barcelona for deltagelse i Spanish SuperBike Championship, hvilket gav en uhyggelig oplevelse på Catalunya og en brat afslutning på en løbsweekend.
Heldigvis er han nu tilbage, og har deltaget ved weekendens løb på Valencia.
 

Barcelona
D. 27 maj, var jeg nede for at deltage i tordags træningen, til løbs weekenden. Barcelona var en ny bane for mig, så jeg startede ud med at løbe en tur banen rundt onsdag aften.

Torsdag morgen var vi klar til den første af 3 træninger.
De første 2 træninger gik rigtig godt og jeg kom hurtigt op i fart. Denne bane er en af de bedste jeg har kørt på, virkelig fed bane med en topfart på 300+.
Vi lavede nogle ændringer til den sidste træning, træningspasset gik godt. Indtil en af mine svenske konkurrenter kommer forbi mig. Han vælter i et af de hurtigste sving på banen. Jeg når at undvige ham, men bliver desværre ramt i lenden/ryggen af motorcyklen med ca 150 km/t. Jeg bliver på min egen motorcykel, men har mildest talt fucking ondt i ryggen, det brænder bare. Jeg bringer motorcyklen til standsning, og ligger mig på asfalten. Motorcyklen vejer ca 180 kg, så den slår pænt hårdt.
Jeg prøvede at bevare roen, men smerten æder sig bare op indefra, tiden i ambulancen føltes som evigheder.
Men ”heldigvis” at der ikke skete mere. Det kunne have endt fatalt. Jeg brækkede noget i ryggen og lenden så jeg kunne desværre ikke deltage mere i denne løbsweekend. Jeg døjer stadig med ryg/lendesmerter.

Valencia
I sidste weekend blev 3 afdeling af det Spanske ESBK kørt på Circuito de Valencia (Ricardo Tormo), en af mine absolut yndlingsbaner.
Jeg havde valgt at forberede mig rigtig godt til denne afdeling, så jeg landede i Spanien allerede en uge før jeg skulle deltage i løbet. Ugen optil løbet gik rigtig godt. Jeg var ude at teste 2 dage på en bane vi skal køre på til august, circuito Albacete.
Jeg er rigtig glad for jeg valgte at tage derned før tid for netop at forberede mig endnu bedre til de kommende afdelinger. Albacete banen var helt ny for mig så det var rart lige at få nogle runder på den bane.

Vi ankommer på Valencia banen onsdag aften og alt er nærmest klappet og klart.
Vi får pakket ud, stillet op og gør klar til torsdagens 3 træninger.
Alle træninger forløber perfekt, jeg kommer hurtigt op i fart. Men varmen dernede var nærmest ulidelig hele weekenden, da det var varmest var der op mod 70 grader asfalt temp og 35+ grader i skyggen.

Fredag:
Der var også de sædvanlige 3 træninger, vi fik noget mere fart i cyklen og chaufføren, vi følte os klar til en god kvalifikation.

Lørdag:
Jeg var godt klar over at det var i kvalifikation 1 at det var muligt at køre hurtigst pga. varmen. Når det er så varmt, som det var i denne weekend, så mister man greb og motoren yder mindre.
Jeg gjorde mit bedste i kvallen, jeg havde nogle gode omgange, men de omgange der var bedst blev afbrudt pga traffik, så farten var der men jeg fik ikke sat en fuld omgang. Jeg satte dog ny PR så helt langsomt gik det ikke.
Det var svært at forbedre tiden i kval 2, jeg prøvede men det lykkedes ikke.
Jeg skulle starte fra en 19 plads.

Søndag:
Raceday, jeg var klar til at kæmpe for en god placering.
Varmen var ekstrem, jeg som ellers plejer at skulle sjat pisse før racet, det var ikke nødvendigt i denne varme. Jeg var virkelig klar da starten gik og jeg kom godt afsted og snuppede 4-5 placeringer i starten. Jeg kørte et rigtig godt løb med meget konstante tider og sluttede løbet på en 14 plads samlet og en 4 plads i open klassen.
Jeg ligger nu på en samlet 5 plads i open kategorien.

Næste race er 25-28 juli på Motorland Aragon.

Poulsen Racing
facebook.com/poulsenracing


Læs mere om:
  • Mathias Poulsen
  •