Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Intercontinental GT Challenge

Mikkel Jensen gør sig klar til 24-timersløbet på Spa-Francorchamps

Intercontinental
GT Challenge 

02/07/19 

Den danske BMW-fabrikskører Mikkel Jensen tager i denne uge hul på forberedelserne til 24-timersløbet på Spa-Francorchamps, hvor han stiller op for tyske Walkenhorst Motorsport.
 


(Foto: Mikkel Jensen Racing)

To intensive testdage på en af verdens mest berømte racerbaner er hvad den danske BMW-fabrikskører Mikkel Jensen har på skemaet i denne uge. Efter en mislykket indsats i 24-timersløbet på Nürburgring i forrige weekend, er den 24-årige dansker mere end almindeligt opsat på at få revanche i det benhårde belgiske langdistanceløb, som afvikles sidste weekend i juli.

– Det bliver min debut i 24-timersløbet på Spa, og derfor er det enormt vigtigt med de her to testdage. Mine teamkammerater, Nicky Catsburg og Christian Krognes, har tidligere vundet løbet i henholdsvis 2015 og 2018, så jeg er igen rookie i vores setup. Formålet er at blive maksimalt forberedt til løbet, for jeg er slet ikke i tvivl om, at det bliver hårdt, lyder det fra Mikkel Jensen.


(Foto: Mikkel Jensen Racing)

Danskeren stiller op for det tyske Walkenhorst Motorsport, som er stærkt supporteret af BMW. Det tyske mærke har de senere år domineret podiet i det belgiske 24-timersløb med sejre i 2015, 2016 og 2018. Bilen, som Mikkel Jensen sammen med Catsburg og Krognes skal forsøge af få først over målstregen, er igen en BMW M6 GT3.

– Jeg kender efterhånden M6’eren ret godt, og jeg finder normalt hurtigt farten på en ny bane. Og særligt Spa-Francorchamps er med sine lange, hurtige sving en af de baner, som passer rigtig godt til vores bil, forklarer Mikkel Jensen.

– Det gælder om at få det maksimale ud af de kommende dage, så vi er på forkant med tingene inden den officielle træning går i gang. Der stiller mere end 50 biler op til løbet, og alle disse skal fordeles ud på en syv kilometer lang racerbane, hvilket siger noget om, hvor tæt, det bliver. Samtidig er det nok det 24-timersløbet i verden, som allermest kan ses som et sprintræs. Det handler stort set om at køre så hurtigt, man kan, på hver eneste omgang i løbet – og ikke lave nogen fejl. Det lyder meget stressende, og jeg forventer skam heller ikke andet.


(Foto: Mikkel Jensen Racing)

24-timersløbet på Spa-Francorchamps, som er en del af Intercontinental GT Challenge-mesterskabet, finder sted den fra den 25. til den 28. juli.

Mikkel Jensen Racing


Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Spa-Francorchamps
  • 28/07/19 - Spa-Francorchamps - Intercontinental GT Challenge
  •