Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

European F3 Open

Nicolai K. er sulten efter F3-point

Formel 3
Euro Open 

02/07/19 

19-årige Nicolai Kjærgaard har holdt formen ved lige med fysisk træning og classic race i farens Lotus Elan under den 4 uger lange pause i Euroformula Open. I de kommende weekender går det løs igen i Formel 3-serien med løb i henholdsvis Ungarn og Østrig.
 

4 ugers løbspause er lang tid, når man er en ung racerkører og sulten efter at få point. Nicolai Kjærgaard fra Esbjerg har imidlertid brugt pausen på HHX-eksamen, fysisk træning og classic race, og han føler sig helt på toppen, inden det nu igen går løs i Formel 3-serien, Euroformula Open.


(Foto: Euroformula Open)

Classic Race foregik på Magny-Cours banen i Frankrig, hvor Nicolai og hans far, Christoph Kjærgaard, deltog med farens Lotus Elan-fra1963. Den gamle racer måtte dog udgå med tekniske problemer efter cirka 30 minutter i det ellers halvanden time lange løb i søndags.

Den 19-årige gymnasieelev fra Esbjerg kører i den europæiske F3-serie for det engelske Carlin-team, og både han og de 3 teamkammerater har haft problemer med at få tilstrækkelig fart i deres racere i flere løb. I de løb, hvor bilerne har fungeret optimalt, er det blevet til gode placeringer til den unge dansker.

”Teknikerne har brugt løbspausen på at analysere, hvad der skal ændres på vores racere, og vi kørere har medvirket i en 2-dages test. Bilen blev bedre og bedre, som testen skred frem, og vi håber, at ændringerne er tilstrækkelige til, at vi kan gøre os gældende igen i den bedste tredjedel. Vi skal i hvert op og slutte i top-6”, siger Nicolai Kjærgaard.

Han er allerede rejst til England, hvor han og de øvrige kørere skal en tur i simulatoren, før de flyver til Ungarn og weekendens løb på Hungaroring.

”Normalt har vi kun én dag med testkørsler, men i Ungarn må vi teste både torsdag og fredag. Det giver os mulighed for at måle, om vi har fået tilstrækkelig fart sammenlignet med konkurrenterne, og vi kan gennemføre yderligere justeringer på bilerne, inden der køres tidskørsler og løb både lørdag og søndag” siger Nicolai Kjærgaard.


(Foto: Euroformula Open)

Efter Ungarn køres racerne direkte videre til Østrig, hvor der den 13. og 14. juli køres løb på Red Bull Ring, hvor der netop er kørt Formel 1 i ekstreme hedebølge-grader.

”Der var også 40 grader på Magny-Cours. Ifølge vejrudsigterne kan vi forvente 30 grader i Ungarn, og vi håber, at temperaturen også er faldet lidt igen, når vi kommer til Østrig, siger Nicolai K.

Man kan følge Nicolai K og de øvrige kørere på web-tv på www.euroformulaopen.net/en/media/42-euroformula-open-on-tv

Nicolai K. Racing

Teddy Gehrke


Læs mere om:
  • Nicolai Kjærgaard
  •