Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Ingen plads til fejltrin, så Nyman og Kammersgaard måtte nøjes med 4. plads

DM Rally 
02/07/19 

R2-klassen præget af skarpt opgør om splitsekunder i DM3 Sydjysk Rally
Kasper Nyman og Claus Kammersgaard Vejen/Grindsted, måtte i weekenden nøjes med en fjerdeplads efter et hektisk opgør med skarpe sekunddueller i R2-klassen ved afviklingen af DM3, Sydjysk Rally, omkring Korskro Motorsportscenter ved Esbjerg.
 

- Farten var høj på alle løbets 10 hastighedsprøver og det var splitsekunder, som adskilte os fra hinanden i klassen. Vi var nok en smule overforsigtige ved den første gennemkørsel af rallycrossbanen ved Korskro Motorsportscenter, så det blev ikke dagens bedste tid for os, konstaterede Kasper Nyman efter løbet.


Kasper Nyman og Claus Kammersgaard var uheldige under nedbremsning i det sidste sving på dagens femte hastighedsprøve. Motoren gik i stå, så der gik omkring 30 sekunder, før de på ny fik liv i bilen og kunne fortsætte. Tidstabet viste sig umuligt at indhente i den tætte konkurrence.
(Foto: MD/specialpress@gmail.com)

Kvalte motoren
Sammen med co-driver Claus Kammersgaard kørte det med en enkelt undtagelse optimalt for Kasper Nyman i hans Skoda Fabia R2, og undtagelsen var på den 7,1 kilometer lange grusprøve på Darum Enge sydøst for Esbjerg.
- Efter rallycrossbanen kørte vi gode tider på de følgende tre hastighedsprøver og havde faktisk også god fart på bilen på den efterfølgende lange grusprøve. Kort før målfeltet var der et 90 graders højresving, men under nedbremsning fik jeg låst forhjulene, så motoren gik i stå, forklarede Kasper Nyman senere.


Bedst som det kørte på Darum Enge, gik det i stå i det sidste sving før mål, men Nyman og Kammersgaard fik dog point for en sikker fjerdeplads.
(Foto: MD/specialpress@gmail.com)

Mens støvet hvirvlede omkring bilen forsøgte han at få genstartet den varme motor, men det tog sin tid, før den sprang igang.
- Der gik omkring et halvt minut, før der kom liv i bilen, så vi kunne køre prøven færdig, men det fejltrin kom til at koste os en placering i Top-3, tilføjede Kasper Nyman.


Nyman og Kammersgaard lagde forsigtigt ud ved den første gennemkørsel på rallycrossbanen
(Foto: MD/specialpress@gmail.com)

Valgte det sikre
Selvom det jyske hold fik kørt gode tider på de fire efterfølgende hastighedsprøver, var det med den tætte konkurrence i R2-klassen ikke nok til at indhente det tabte i det relativt korte rally. Før den 10’ende og sidste prøve var holdet 17 sekunder fra at nå op i Top 3.
- I stedet for at oversatse valgte vi at køre efter point for en sikker fjerdeplads. De kan vise sig at få betydning, når det samlede pointregnskab skal opgøres efter DM-finalen, sluttede Kasper Nyman.


(Foto: MD/specialpress@gmail.com)

Kasper Nyman Motorsport

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress

Læs mere om:
  • Claus Kammersgaard
  • Kasper Nyman Andersen
  • Sydjylland
  • 29/06/19 - Sydjylland - DM Rally
  •