Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Int. Formel klasser

Up where we belong!

Int. Formel racing 
02/07/19 

Sådan lyder titlen på Joe Cockers soundtrack til filmen "An Officer and a Gentleman". Og historien er på mange måde synonym med Christian Rasmussens kamp for succes i USF2000. Succes kommer sjældent ved at gå i en lige linje. Der er altid udfordringer og uforudsete ting der forsøger at få dig til at skifte fokus. Heldigvis har Christian fokus det rette sted, og nu er han tilbage hvor han hører hjemme - i toppen af feltet.
 

Det sidste løb på Road America, og den netop overståede test på Mid-Ohio Sports Car Course viste at Christian er med fremme igen.

Selvom det hele sluttede 2 omgange før målflaget i første løb, så var tiderne til meget mere, men en påkørsel fra en konkurrent sendte Christian i muren. I det andet løb viste han til gengæld at han ikke har glemt hvordan man kører stærkt. Næsthurtigste tid i weekenden, og en flot 5. plads blev det til.


(Foto: Christian Rasmussen Racing)

Efter weekenden tog Christian med teamet til Mid-Ohio for at deltage i seriens officielle test. Her blev det til flotte tider og kun et lokalt tordenvejr holdt Christian fra at prøve at sætte en tid på helt nye dæk. Det blev til tider der konstant lån toppen af feltet. Der er stor tilfredshed i teamet med resultaterne, og Christian er også meget glad for testen.

“Vi fik vist at vi er tilbage, og vi var konstant med til at sætte farten i toppen.”

Christian var også helt afslappet i forhold til at han ikke fik hurtigste tid.

“Altså test er jo mere end bare at køre hurtigst. Der er nogen der ser det lidt som en hanekamp hvor man konstant skal overgå hinanden. Sådan er det ikke for os. Vi arbejder målrettet med forskellige opsætninger af bilen, for at finde det setup der passer bedst til os på banen. Man skal jo huske på, at til løbet, kan man ikke bare lige drøne ind og sætte friske dæk på hele tiden. Vi viste rigtig flot speed på brugte dæk, og når der bliver givet grønt lys til løbet, er alle ens på dækkene. Jeg er sikker på at vi har det rigtige setup", sagde Christian.

Den sidste testsession blev som sagt afbrudt af tordenvejr, og det betød tidlig fyraften for Christian, der havde travlt med at nå sit fly, så han kunne komme hjem til studenterfest, og en velfortjent fejring af overstået eksamen fra Niels Brocks Gymnasium - og selvfølgelig det vigtigste, at få huen sat på hovedet.


(Foto: Christian Rasmussen Racing)

Nu venter der en kort pause for Christian, inden han om 14 dage kører 8. og 9. afdeling af mesterskabet i Toronto, Canada. Følg med på hjemmesiden og Facebook for at få yderligere informationer om næste afdeling.

Christian ønsker at sende en stor tak til alle der har givet ham muligheden for at studere samtidig med at han har kunnet forfølge sin drømmekarriere i racing.


(Foto: Christian Rasmussen Racing)

Stor tak til DASU for indstillingen til Team Danmark Talent, stor tak for Team Danmark for den enorme støtte og support gennem årene. En speciel tak skal der lyde til lærere og personale på Niels Brock Gymnasium, og ikke mindst studievejleder Ulla Leegaard Justesen.

"Det har været nogle fantastiske år på Niels Brock, og nu føler jeg mig rigtig godt rustet til fremtiden." slutter Christian.

Christian Rasmussen Racing


Læs mere om:
  • Christian Rasmussen
  •