Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Steen Johansen kom i mål - men var ikke tilfreds

DM Rally 
02/07/19 

Plaget af varme og en drilsk håndbremse
Selvom Steen Johansen, Hårlev, sammen Claus Amstrup, Egtved, i bagende varme fik gennemført weekendens sydjyske rally omkring Korskro Motorsportscenter, var han ikke helt tilfreds med hverken indsatsen eller resultatet.
 

- Vi blev kun nummer ni i vores klasse og nummer 15 generelt, så det blev ikke det resultat, jeg havde satset på, konstaterede Steen Johansen efter at han havde kørt sin 4-hjulstrukne Skoda Fabia S2000 i mål efter 10 hæsblæsende hastighedsprøver.
Efter Sydjysk Rally; sæsonens tredje DM-runde, er Johansen og Amstrup på en samlet sjetteplads i deres klasse og på en 14’ende plads ud af 71 i DIF-mesterskabet Autoplus Dansk Super Rally.

Kikset højresving
Dagens to første hastighedsprøver gik nogenlunde, men i et skarpt bagudgående højressving på den tredje prøve gik det galt.
- Jeg ville tage svinget med en håndbremsevending, men i stedet for at svinge ud med bagenden, kørte bilen lige frem og ned i en grøft, hvor den overvarme motor gik i stå. Der gik noget tid, før jeg fik bilen startet igen, så vi kunne fortsætte. Vi satte nok et halvt minut til på den episode, konstaterede Steen Johansen efterfølgende.

Noget at arbejde med
Selvom bilen slap uskadt gennem de 10 hastighedsorøver mellem start og mål, gik den tredje DM-runde ikke som Skoda-holdet havde forventet. På den ottende og niende prøve kørte det bedst holdet i forhold til konkurrenterne, men elles kneb det med at få den rette fart og rytme i bilen.
- Bagefter drak jeg masser af vand og sov i mange timer, så jeg har utvivlsomt også været påvirket af varmen under rallyet. Desuden gjorde den kiksede håndbremsevending på den tredje prøve, at jeg for en sikkerheds skyld undlod at bruge håndbremsen i resten af rallyet, og det blev vores tider på prøverne bestemt ikke bedre af, fortsatte Steen Johansen og tilføjede:
- Der er nogle ventiler i bremsesystemet, som jeg skal have efterset og kontrolleret, så bilen kommer til at opføre sig, som jeg forventer det, når jeg trækker håndbremsen. Der er noget at arbejde med, før årets fjerde DM-runde. Vi kommer stærkt igen!

Steen Johansen Rallying

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress

Læs mere om:
  • Sydjylland
  • 29/06/19 - Sydjylland - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: