Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen tæt på ny amerikansk mesterskabsføring

SportsCar
Championship 

01/07/19 

- efter tæt sekstimersløb på Watkins Glen
For fjerde gang i træk sluttede Jan Magnussen og Antonio Garcia på podiet i et IMSA-løb, da sekstimersløbet på Watkins Glen blev afgjort søndag aften dansk tid. Duoen fra Corvette Racing er nu blot ét point fra de førende i det amerikanske sportsvognsmesterskab.
 


(Foto: Richard Prince)

Sejren var tæt på, da Jan Magnussen og Antonio Garcia sluttede blot 0,452 sekund efter den vindende GTLM-bil i søndagens sekstimersløb på Watkins Glen i staten New York. Duoen fra Corvette Racing sluttede således for fjerde gang i træk på podiet i den amerikanske IMSA-serie og er nu kun ét enkelt point fra de førende i kørermesterskabet.

– Vi havde åbenlyst en vinderchance i dag, men vi manglede igen det dér lille ekstra. Jeg er glad for teamets indsats, og jeg er glad for de point, en andenplads udløser. Men vi har ikke haft en sejr siden 2017, og det er trods alt øverst på podiet, du vil være. Det har virkelig være tæt på nogle gange nu. Og især i denne weekend. Men som altid en fantastisk indsats af teamet, som igen gav os en stærk bil og gav os alle muligheder for at kæmpe for et topresultat, lyder det fra Jan Magnussen.


(Foto: Richard Prince)

Det var Antonio Garcia, som startede løbet i den gule Corvette C7.R efter at have sikret en pole position lørdag. Spanieren mistede et par placeringer under starten – som i øvrigt udløste dramatik, da søsterbilen med Tommy Milner var involveret i et sammenstød og måtte trækkes ud af løbet – men allerede ved første førerskifte kunne Jan Magnussen returnere bilen til løbet på en føring i GTLM-klassen.

Det var tæt ræs fra start til slut, og både Magnussen og Garcia formåede at holde sig udenfor problemer i det seks timer lange løb. Forskellige strategier betød, at flere GTLM-biler formåede at være i førerposition undervejs i løbet, men mod slutningen stod det klart, at Corvette Racing havde regnet rigtigt.


(Foto: Richard Prince)

Jan Magnussen: Det er svært ikke at være tilfreds
Den endelige kamp om sejren stod mellem Corvetten og en af de to fabriks-Porscher, men selv om spanieren tydeligvis havde løbets hurtigste bil, lykkedes det ikke for Garcia at komme udenom rivalen, og Corvette-duoen sluttede således under et halvt sekund efter vinderen.

– Det er svært ikke at være tilfreds med vores samlede præstation i dag. Mesterskabet er vores altoverskyggende mål, og nu er vi tæt på føringen. Jeg håber, vi kan fortsætte den gode stil i Canada, hvor vi før har sejret. Det ville være fantastisk at vinde og samtidig snuppe mesterskabsføringen i ét hug, siger Jan Magnussen.

Magnussen var ikke den eneste dansker, som var i tæt duel på Watkins Glen den forgangne weekend. I GTD-klassen sluttede Christina Nielsen, Katherine Legge og Bia Figueiredo nemlig lige udenfor podiet blot 0,476 sekund fra tredjepladsen.


(Foto: Richard Prince)

Næste opgave for Jan Magnussen og Antonio Garcia er sjette afdeling af WeatherTech SportsCar Championship, som afvikles på Canadian Tire Motorsport Park den 5.-7. juli. De to racerkørere er forsvarende mestre i IMSA-mesterskabet, som de vandt i både 2017 og 2018.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Watkins Glen
  • 30/06/19 - Watkins Glen - SportsCar Championship
  •