Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Mestrene grinede højt efter tredje DM-runde

DM Rally 
01/07/19 

Vil gøre mere ud af forberedelsen til fjerde DM-runde i Slagelse
For de regerende mestre i R2-klassen, Rasmus Sørensen, Stenløse og Heidi Knudsen, Egtved, blev årets tredje DM-runde i Sydjysk Rally omkring Korskro Motorsportscenter i Vestjylland en ny triumf.
 

- Det gik forrygende stærkt, så den mindste fejl ville give et tidstab, som kunne blive meget svært om ikke umuligt at få indhentet. Men vi havde et så effektivt løb, at vi skraldgrinede, da vi kørte i mål. Det var en god dag for os, fastslog Rasmus Sørensen efterfølgende.


Rasmus Sørensen og Heidi Knudsen kørte sig i weekendens sydjyske DM-runde til årets tredje klassesejr i træk. Her er de på den lange grusprøve, hvor kun splitsekkunder adskilte dem og deres to nærmeste konkurrenter.
(Foto: MD/specialpress@gmail.com)

Tæt opgør i R2-klassen
I deres forhjulstrukne Peugeot 208 fik Rasmus Sørensen og Heidi Knudsen understreget deres status og format med endnu en klassesejr; den tredje i træk.
Dertil kom en slutplacering som det 10’ende hurtigste hold i dagens generalklassement anført af ni mere motorstærke biler, hvoraf de seks var 4-hjulstrukne, hvilket gav disse en fordel på løbets to krævende grusprøver på henholdsvis 3,27 og 7.1 kilometer.
På den længste af de to prøver var sekundduellen i R2-klassen så tæt, at de sammen med deres to nærmeste konkurrenter kørte tider, der lå inden for 0,031 sekunder.


Heidi Knudsen fik guidet Rasmus Sørensen frem til en førsteplads i R2-klassen og dermed tog de springet op til tredjepladsen i Autoplus Dansk Super Rally før den fjerde DM-runde i august.
(Foto: MD/specialpress@gmail.com)

Har øget forspringet
Trods det tætte opgør havde mestrene dog fart nok i deres Peugeot 208 R2 til at øge forspringet i forhold til konkurrenterne og fører nu med 89 pointopgøret i R2 Super Rally Cup foran de nærmeste konkurrenter, som har henholdsvis 59 og 57 point.
Dertil kommer en samlet tredjeplads i DIF-mesterskabet Autoplus Dansk Super Rally, som efter tre af ialt seks tællende runder. Rasmus Sørensen og Heidi Knudsen har nu 144 point, mens de to førende i 4-hjulstrukne R5-biler har henholdsvis 178 og 151 point.


Rasmus Sørensen vil satse på at lave skarpere noter til den næste DM-runde for at kunne presse endnu mere fart ud af sin Peugeot 208 R2.
(Foto: MD/specialpress@gmail.com)

Vil lave skarpere noter
- Det var et varmt, men godt rally med gode prøver, fine forhold omkring servicepladsen og bilen kørte, som den skulle, så for os kørte det perfekt hele vejen, fastslog Rasmus Sørensen efter den sydjyske DM-runde, men tilføjer, at han og Heidi Knudsen har besluttet at gøre mere ud af deres noter.
- Vi er enige om, at vores noter kan blive mere præcise. Dét vil vi arbejde på frem til starten på den næste DM-runde i Slagelse, så de står helt skarpt og forhåbentlig kan give os lidt ekstra fart på prøverne, tilføjede Rasmus Sørensen.


(Foto: MD/specialpress@gmail.com)

Rasmus Sørensen Motorsport

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress

Læs mere om:
  • Sydjylland
  • 29/06/19 - Sydjylland - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: