Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Retur til Holstebro fra DM rally med hjemmearbejde

DM Rally 
01/07/19 

Og desværre med karosseri folder i den fine Opel Corsa OPC, men det er en del af det at køre rally, uheldet lurer hele tiden lige der under overfladen.
Jacobsen Motorsport , alias Jan Jacobsen/Holstebro og Henning Kristensen/Resen var et af de 76 deltagende mandskaber, da 3.afdeling af DM i Rally (Sydjysk Rally) blev kørt med base på den legendariske Korsbro bane, nu ombygget til et moderne motorsports center.
 

Varmt vejr var dagens udfordring, og prøverne var ’nye’, mange af dem kørt for en del år tilbage, og Darum Enge, en næsten ren grus prøve skulle afprøves for Jan’s vedkommende og hans Opel Corsa OPC, som kører med i det danske mesterskab i Klasse 2 for Gruppe E biler.

Overbresmsning på bagakslen på de første tre prøver var dagens udfordring for Jan på de tre første prøver, og der findes ikke noget mere frustrerende for en rallykører, end en bil som overbremser, og slet ikke på sådanne hurtige prøver.

Løsningen derpå kom forhåbentlig til den første servicepause, nye bagbremser og friske racerdæk, nu ventede blandt andet den udfordrende Darum Enge prøve.

Jan: ’bremserne ruskede og overbremsede i en grad, så det ikke var muligt at holde race pace, og i denne klasse, skal man køre til og på grænsen for at komme på skamlen, jeg tror at varmen var årsagen til bremse problemerne for vores vedkommende’.
’Efter servicepausen og ny monterede dele (læs bremser og dæk), følte jeg mig mere tilpas, og der kom igen god rytme og fart’.

Uheldet skete i et højre 3 sving på asfalt (på Darum Enge prøve SS5), hvor Corsa’n igen overbremsede, og så var Jan og Henning kun passagerer i et kort øjeblik. Jan reagerede hurtigt, og prøvede at ’fange’ bagenden, men kontra styringen hjalp kun kort, og den fine Corsa måtte rundt på taget, og hermed exit på Prøve 5 fra DM rallyet, absolut det eneste som ikke var med i game planen.

Rally er en fantastisk sport, og giver så mange oplevelser sportsligt og socialt, en af dem er før og hjemmearbejdet til et rally, og en af disse er bagsiden af medaljen, karosseri arbejde, men Jan kender risikoen, og tager det i stiv arme. Nu skal Corsa’n bare laves igen, så Jacobsen Motorsport snarest igen er klar på startlisten.

Allan Post


Læs mere om:
  • Sydjylland
  • 29/06/19 - Sydjylland - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: