Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Nielsen og Brodersen forsvarede deres 2. plads i DM rally

DM Rally 
01/07/19 

Lørdag den 29. juni, blev der kørt DM rally med udgangspunkt fra Korskro Motorsportscenter ved Esbjerg.
Grindsted Motor Klub stod som arrangør. De havde fundet både lange lige strækninger og vanskelige grusveje til de fem hastighedsprøver, som hver blev kørt to gange.
For FN Rally, med Frank Nielsen bag rattet og Per Brodersen i co-driversædet, var der lagt op til hård konkurrence i den tæt besatte klasse 4, for tunede biler op til 1.600 ccm.
 

Efter de to første afdelinger i kampen om DM-point, lå Nielsen og Brodersen på en 2. plads i klassen, hvilket de inden start på 3. afdeling, var stærkt opsatte på at forsvare. På forhånd vidste de, at det ville blive vanskeligt, så der skulle sættes all-in fra start, uden at oversatse.


Frank Nielsen og Per Brodersen havde god fart i den rød-hvide Citroén C2R2 Max på Korskrobanen
(Foto: ralllypics.dk – Viggo Johansen)

Frank Nielsens største ønsker til et rally er hastighedsprøver, hvor køreteknikken kommer i først række, fremfor topfart. Efter at have studeret hastighedsprøverne på forhånd, var det med lidt blandede følelser, at de startede ud på første hastighedsprøve, som blev kørt på Korskro Motorsportscenters rally cross bane. En hæderlig tid på den blandede grus- og asfalt prøve, gav dog blod på tanden. 2. hastighedsprøve var ikke optimal. Det lykkedes aldrig helt at få det ønskede ”flow” i bilen på denne prøve.

På de efterfølgende hastighedsprøver, bl.a. en meget krævende grus prøve i St. Darum Enge syd for Esbjerg, lykkedes det at få mere fart i bilen, og teamet kunne slutte Sydjysk Rally på en flot 3. plads i klasse 4.

Det betyder samtidigt, at de lige nøjagtigt bevarer deres samlede 2. plads i DM sammenhæng, efter Rasmus Sørensen og Heidi Knudsen i Peugeot 208 R2 på 1. pladsen, og tæt forfulgt af Lasse Murmann Sørensen og Karsten Isaksen i en Opel Adam R2 på 3. pladsen.


Frank Nielsen og Per Brodersen på den støvede grus prøve i St. Darum Enge
(Foto: ralllypics.dk – Viggo Johansen)

Næste afdeling af Danmarksmesterskabet i rally køres den 29. august i Slagelse.

FN Rally

rallypics.dk – Viggo Johansen


Læs mere om:
  • Frank Nielsen
  • Sydjylland
  • 29/06/19 - Sydjylland - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: