Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Sol, sommer og støv i luften ved DM-rally på Korskro Motorsportscenter ved Esbjerg

DM Rally 
30/06/19 

Grindsted Motor Klub stod som arrangør af Sydjysk Rally, som var tredje afdeling af Danmarksmesterskabet i rally. Lørdag den 29. juni dannede Korskro Motorsportscenter ved Esbjerg rammerne om det 220 km lange rally, hvoraf de ca. 70 km var hastighedsprøver.
 

Sommeren kom for alvor til Danmark på løbsdagen, så det blev en meget varm dag for både deltagere, officials og de mange tilskuere, som havde fundet vej til området. Det varme og tørre vejr bevirkede, at det blev en meget støvfyldt oplevelse. Specielt på hastighedsprøven på Korskro Motorsportscenter og den 7,5 km lange grus prøve i St. Darum Enge var det en udfordrende og støvet affære.


Kristian Poulsen og Ole Frederiksen kørte deres Skoda R5 til den øverste podieplads i 3. afdeling af Danmarksmesterskabet, Autoplus Dansk Super Rally
(Foto: ralllypics.dk – Viggo Johansen)

Det varme sommervejr havde trukket mange tilskuere af huse. Overalt hvor der var adgang for publikum, blev sommertøjet luftet, og der kunne anes mange rødmende arme, skuldre og ansigter da løbet nåede sin afslutning på Korskro Motorsportscenter først på aftenen.

Samarbejdet mellem Grindsted Motor Klub og Korskro Motorsportscenter blev en sportslig succes, hvor rally blev kombineret med både rallycross og speedway. Det var første gang at flere motorsportsgrene havde lavet et sådant samarbejde, hvor publikum havde mulighed for at følge flere forskellige motorsportsgrene samlet på et sted.

Sydjysk Rally var 3. afdeling af Autoplus Dansk Super Rally, som køres over seks afdelinger. Turneringen er halvvejs i sæsonen, og holder sommerferie indtil 4. afdeling køres på Sjælland, med Slagelse Auto Sport som arrangør.


Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen fra Norge er altid garanter for action, når de gæster dansk rally. De kørte en flot 2. plads hjem i Sydjysk Rally.
(Foto: ralllypics.dk – Viggo Johansen)

Ud over at være tællende til Danmarksmesterskabet, var Sydjysk Rally også tællende som 3. afdeling af Mini Rally Syd turneringen, og var det 33. Mini Rally Syd rally. Organisationen bag Mini Rally Syd, er meget beæret over at mange tyske deltagere kommer til Danmark for at deltage i den populære turnering.

Ud over de tyske deltagere, havde Sydjysk Rally besøg af den norske kører Frank Tore Larsen, som har World Rally Championship co-driveren Torstein Eriksen med i højresædet. Torstein Eriksen har stor erfating som co-driver, og kører normalt med Mads Østberg, som deltager i verdensmesterskabet som fabrikskører for Citroén.

Det var tydeligt, at Frank Tore Larsen har en stor erfaring i kørsel på grus, godt sekunderet af Torstein Eriksen. På alle grus strækningerne, kunne ingen af de øvrige deltagere følge med nordmændene.

Vinder af Sydjysk Rally 2019 blev Kristian Poulsen og Ole Frederiksen, Skoda Fabia R5, med norske Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen, Ford Fiesta R5 på andenpladsen, og de regerende danske mestre Ib Kragh og Ditte Kammersgaard på trediepladsen.


Den regerende Danmarksmester i Rally, Ib Kragh, med Ditte Kammersgaard i co-driversædet kørte en 3. plads hjem i deres Skoda Fabia R5
(Foto: ralllypics.dk – Viggo Johansen)

Mini Rally Syd

ralllypics.dk – Viggo Johansen


Læs mere om:
  • Sydjylland
  • 29/06/19 - Sydjylland - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: