Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Aquila Synergy Cup

Nok en gang tæt og spændende race på Ring Djursland.

Aquila Synergy 
30/06/19 

Aquila Synergy Cup Den 4. afdeling af det danske Aquila Synergy Cup bliver afviklet på Ring Djursland den 22. – 23. juni 2019. Lørdagen den 22. juni var der træning, tidtagning og heat 1. I træningen var der tre kører under et minut, Magnus Taulborg (59.143) Kevin Brandsborg (59,147) og Benjamin Frislund (56,699) og lige over et minut så vi Malthe Adolphsen (1.00,192) og William Wulf (1.00,229) samt Simon Larsson (1.00,575).
 

Kevin Suenson fik ikke nogen tid i træningen pga. manglende meldinger fra hans transponder.

Senere på formiddagen gik man i gang med kvalifikationen, og her så vi igen Magnus Taulborg i front, men nu rykkede Kevin Suenson ind på andenpladsen med Benjamin Frislund på en tredjeplads og Kevin Brandsborg måtte tage til takke med en fjerdeplads. Alle med tider der var omkring 0,2 sekunder hurtigere end i træningen.


Begyndelsen af heat 1, Kevin Suenson (8), Magnus Taulborg (21), Benjamin Frislund (31) og Kevin Brandsborg (37)
(Foto: Aquila Foto)

Heat 1 blev et meget spændende og tæt heat mellem de 4 først startende som også sluttede som de fire første, dog i en noget anden rækkefølge. Starten gik og Kevin Suenson var nr. 1 efter første omgang, ”poleman” Magnus Taulborg er dog igen forrest på 4. omgang og på 5. omgang er Kevin Brandsborg i front, men Magnus Taulborg er tilbage i front nu over flere omgange, med Kevin Brandsborg som nr. 2, på de sidste omgange ser vi noget virkeligt flot, Benjamin Frislund går først forbi Kevin Suenson og siden de to førende. I førerskiftet bliver Magnus Taulborg låst lidt fast og må slutte på en 3. plads. Resultat af heat 1: Vinder Benjamin Frislund, med 0,18 sekunder ned til Kevin Brandsborg 0,159 sekunder foran Magnus Taulborg som igen har 0,286 sekunder ned til Kevin Suenson. Det her var virkelig herrerace, flot og koldt kørt af Benjamin Frislund. Malthe Adolphsen fik kæmpet sig op på en 5. plads efter tæt kamp med William Wulf.


En pæn og ren start på heat 2
(Foto: Jørgen Jacobsen)

På søndagen skete der en masse i Aquila Synergy Cup på Ring Djursland. Heat 2 skulle afvikles om formiddagen og heat 3 / finaleheatet hen på eftermiddagen. Benjamin Frislund der fik sin første heatsejer i Aquila Synergy Cup om lørdagen startede i poleposition med Kevin Brandsborg som nr. 2 og i næste række Magnus Taulborg og Kevin Suenson. De kommer fra start og igennem første sving i den rækkefølge, men da første omgang er kørt er der virkelig byttet rundt på placeringerne. Nu er Kevin Suenson i front tæt forfulgt af Kevin Brandsborg der efter William Wulf, Magnus Taulborg og polesitter Benjamin Frislund er nede på 5. pladsen. På næste omgang er Kevin Brandsborg i front og han holder trods noget kamp med den anden Kevin førstepladsen hjem til målstregen. De to Kevin – er havde flere gode bremsedueller for enden af startlangsiden, men på 9. omgang får Kevin Suenson bremset lidt for sent, og må rykke to pladser ned, bagved Benjamin Frislund og William Wulf. Magnus Taulborg får kørt sig op på andenpladsen fulgt af Kevin Suenson, William Wulf og Simon Larsson på plads 4 og 5. De blev hjulpet lidt på vej af at Benjamin ville gentage sin super manøvre fra om lørdag, men det lykkedes ikke for ham, han fik en snurretur i svinget på vej ind til mållangsiden. Benjamin sluttede så på en 6. plads, men man skal prøve af hvad der kan lade sig gøre, og nogle gange så lykkes det desværre ikke, sådan er motorsport også og det er med til at gøre det underholdende og spændende.


Tæt race Magnus Taulborg (21) Benjamin Frislund (31) William Wulf (25)
(Foto: Aquila Foto)

Heat 3 / finaleheatet skulle starte kl. 14.15 og startplaceringerne afgøres efter de point som de enkelte kører har samlet i kvalifikationen, heat 1 og heat 2. Det gav følgende rækkefølge: Magnus Taulborg 67 point, Kevin Brandsborg 65 point, Benjamin Frislund 60 point og også med 60 point Kevin Suenson. Grunden til at Benjamin starter før Kevin S. er at han har den højeste enkelte placering, nemlig en 1. plads i heat 1. Fra plads 5 starter William Wulf, fulgt af Malthe Adolphsen, Simon Larsson og Mads Damgaard. Finaleheatet blev et heat hvor der skete en masse, også lidt mindre gode ting, men det hører jo til i virkeligheden. En pæn ren start, men der køres tær, Kevin Brandsborg prøver at finde vej forbi Magnus Taulborg og på anden omgang er Kevin Suenson trukket forbi Kevin B. på ydersiden af startlangsiden. Kevin B. vil udbremse Kevin S i 180 graderskurven, men kommer til at røre bil 8 (Kevin Suensons) i bagenden, og de er begge lige ved at gå i fangsandet, William Wulf bliver også ramt i virvaret og ligger sidst, Kevin Brandsborg kan fortsætte men det kan den anden Kevin ikke. Han holder ude ved autoværnet og den bil skal fjernes, safety car og arbejdsredskab på banen. Kevin Brandsborg bliver idømt 2 strafbaner for sin lidt for aggressive kørsel. Nu ser rækkefølgen sådan ud: Magnus Taulborg, Benjamin Frislund, Simon Larsson som kørte udenom sammenstødende og ligger nu på en 3. plads med Malthe Adolphsen og Kevin Brandsborg bag sig. Kevin B. har endnu ikke taget sine strafbaner, og han kommer forbi Malthe og vil nu udbremse Simon Larsson, men her går det desværre igen galt, og han skubber Simon af banen. Så falder der en ny dom over Kevin Brandsborg, nemlig sort flag, lig med total udelukkelse. Der sker heldigvis ikke flere uheld i dette heat og Magnus Taulborg kører en sikker sejr hjem, 1,3 sekunder foran Benjamin Frislund og 9,5 sekunder ned til William Wulf på 3. pladsen. Malthe Adolphsen slutter 0,3 sekunder efter William, og Malthe mener at William har skiftet bane mere end en gang under flere af Malthes forsøg på at overhale. William og hans far diskuterer det sammen med Dan Suenson, som forklarer reglerne. Det ender med en protest imod William og hans kørsel, men dommerne efterkommer den ikke, så William bliver på 3. pladsen.


Vinderne i både U – 18 og det totale mesterskab, fra venstre Benjamin Fislund, Magnus Taulborg med lille søster på armen og William Wulf.
(Foto: Aquila Foto)

Klart at løbets store tabere er Kevin og Kevin, den ene kørt af og den anden bortvist, ingen point til dem i dette heat. Kevin Brandsborg har en god video på FB siden Brandsborg Racing hvor han forklarer og beklager det skete. Sådan kan racerløb også være, og det giver en ny mand i front, både i U – 18 mesterskabet og det totale mesterskab. Det er naturligvis Magnus Taulborg der nu er forrest, men der er et par weekender endnu hvor der køres løb om mesterskabet i den danske afdeling af Aquila Synergy Cup. Næste gang er på Padborg Park den 24. – 25. august og sidste løb er igen på Ring Djursland den 21. – 22. september.

Intet er afgjort endnu

Jørgen Jacobsen
Nyheder & PR Aquila Racing Cars


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 23/06/19 - Ring Djursland - Aquila Synergy
  •