Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24 Hours

Verdensmester Michael Christensen blev toer ved 24 timers løbet på Nürburgring

24 Hours 
24/06/19 

- Missede sejr grundet straf på 5 min. 32 sek
Den nykårede verdensmester i sportsvognsracing Michael Christensen blev toer ved 24 timers løbet på den berygtede 25 km. lange Nürburgring. Men indtil 3 timer før afslutningen lignede det en sejr for Michael Christensen, der delte sin Porsche 911 GT3 R fra Manthey Racing med Kevin Estre, Laurens Vanthoor og Earl Bamber. Holdet førte løbet i 14 af de 24 timer, men til sidst manglede de lidt over et halvt minut til den førende Audi R8 LMS efter de havde indhentet det meste af en straf på 5 min. 32 sek.
 

Da starten gik lørdag kl. 15.30 for det 160 biler store felt, var det med Michael Christensens skriggule/grønne Porsche 911 GT3 R i tredje position. Men Porschen bragte hurtigt sig selv i en tæt kamp om førstepladsen med Mercedes og Porsche. 5 timer inde i løbet tog Kevin Estre føringen i løbet med en modig overhaling, da han med halvdelen af Porschen på græsset på banens ekstreme langside overhalede den førende Mercedes med 280 km/t. Natten igennem var det fortsat en kamp om sekunder på den udfordrende bane, hvor man med de mange biler på banen hurtigt kan tabe 5 sekunder på en omgang, men vinde dem ind igen på næste. Søndag morgen var føringen dog udbygget til omkring 1 min. 30 sekunder for den flotte Porsche med startnummer 911.

Men tre timer før løbets afslutning, da Michael Christensen førte løbet med omkring 2 minutter, fik teamet en straf på 5 min. 32 sek. grundet en forseelse under gult flag søndag morgen, hvor Vanthoor sad bag rattet og bremsede ned til en gulflagszone, men kun nåede ned til 172 km/t hvor farten skulle være nedbragt til 120 km/t. Straffen blev udmålt efter den overskredne hastighed og Michael Christensen måtte bringe bilen i Pitt og holde stille 5 min. 32 sek. Fra at være i en position, hvor man skulle forsøge at forsvare føringen, var teamet pludselig i en position, hvor de skulle presse hårdt for overhovedet at slutte i top tre. TV billederne viste en Michael Christensen bag rattet på Porschen, der pressede hårdt på og flere gange lettede med alle fire hjul på den kuperede bane, da teamet nu skulle finde den ekstra tid over løbets sidste timer. De sidste timer ændrede løbet sig drastisk, da andre biler i top fire løb ind i problemer. Mercedes, der lå til at overtage føringen kørte af banen og blev hårdt skadet og kort efter punkterede en Audi R8 fra andenpladsen og i forsøget på at bringe den tilbage til pitten, ødelagde dækket bilen grundet for høj fart.

Det lykkedes dog ikke for Porsche at indhente den førende Audi, selvom afstanden var mindsket til lidt over 30 sekunder. Og da flaget faldt efter de 24 timer måtte Christensen, Estre, Vanthoor og Bamber skuffet tage til takke med en andenplads efter et flot løb, der var præget af mange ulykker og afkørsler.

“Det her er det mest skuffet jeg nogensinde har været over en andenplads” fortalte en dybt skuffet Michael Christensen efter løbet. “Det er jo en fuldstændig sindssyg straf vi får. Normalt får man en drivethru for at overhale under gult flag, men vi får 5 min. 32 sek.! Regler er selvfølgelig regler, men jeg synes ikke straffen passer til forseelsen og vi føler alle, at vi fik stjålet sejren. Vi var klart de bedste og kørte et løb uden at ramme nogle, hvilket i sig selv næsten er umuligt. Og når man så kigger tilbage på, at vi burde have vundet på Sebring, burde have vundet på Le Mans og burde have vundet her, så er det bare slet ikke til at bære. Vi fik klart det største bifald af alle, da vi gik på podiet, men det er desværre en ringe trøst lige nu”.

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Nürburgring
  • 23/06/19 - Nürburgring - 24 Hours
  •