Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Andet Ring Djursland-besøg venter langdistancekørerne

Danish Endurance
Championship 

20/06/19 

DEC - Danish Endurance ChampionshipFemte og sjette løb i Danish Endurance Championship køres i weekenden
I den kommende weekend når deltagerne i Danish Endurance Championship årets midtpunkt. 2019-sæsonen tæller fem løbsweekender med hver to mesterskabsafdelinger, og runde 5 og 6 i den hjemlige langdistanceserie finder sted på Ring Djursland.
 

Feltet vender tilbage til Danmarks svar på Nürburgring med det kuperede og kurverige forløb i klar erindring. For fire uger siden blev tredje og fjerde løb i Danish Endurance Championship nemlig kørt samme sted, og begge løb endte med sejre til teams i nogle af feltets hurtigste biler. Første løb blev vundet af Gunnar Lisby Kjær/Torben Ingerslev i en Lamborghini Huracan Super Trofeo, mens andet løb havde Michael Nissen i en tilsvarende bil som vinder.


Syddjurs Racings Peugeot 106 i kamp mod en Ferrari 430 - det er noget af det, Danish Endurance Championship byder på i weekenden på Ring Djursland
(Foto: Morten Alstrup)

Men at man ikke nødvendigvis behøver en italiensk bil med en olm tyr på fronten for at kunne kæmpe med om sejren, kan United Project Motorsport bevidne. Thue Henriksen/Michael Vesthave jr. stiller op i en franskbygget Mitjet-prototype, og makkerparret formåede begge gange at køre andenpladser hjem – henholdsvis fem og ni sekunder efter de respektive vindere.

Danish Endurance Championship handler i den grad om mangfoldighed. Og udholdenhed. Her oplever man alt fra en fuldblods-Ferrari over tunede standardvogne til en beskeden Peugeot 106 GTI. Alle kæmper de om at tilbagelægge flest mulige omgange i de to et-timer lange løb på Ring Djursland, alt imens det gælder om at sætte mindst mulig tid til ved de obligatoriske pitstops med kørerskifte midt i løbet.


Ved DEC-klassens forrige besøg på Ring Djursland var der tæt kamp blandt de hurtigste biler
(Foto: Morten Alstrup)

Weekendens afdeling af Danish Endurance Championship kommer også til at byde på en Danmarkspremiere. Hyundai Motorsport Danmark har siden starten af 2018 deltaget i en række udenlandske langdistanceløb med en Hyuindai i30 i TCR, og netop den bil får sin Danmarkspremiere, når Jan Engelbrecht og Søren Jønsson Jönsson giver den gas.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 23/06/19 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
  •