Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Lørdag den 29. juni køres der DM-rally på Korskrobanen ved Esbjerg

DM Rally 
19/06/19 

For 33. gang arrangerer Mini Rally Syd organisationen rally, når området omkring Korskrobanen ved Esbjerg den 29. juni lægger asfalt til 3. afdeling af Autoplus Dansk Super Rally, DM-rally, Historisk DM-rally og Mini Rally Syd turneringen.
 

Det er Grindsted Motor Klub der, med Sydjysk Rally, og Korskrobanen som rallycentrum, står for dagens aktiviteter for både kørere, servicemandskaber og ikke mindst publikum. Sydjysk Rally er i alt 220 km, hvoraf de 70 km er rene hastighedsprøver. De 10 hastighedsprøver køres med 2 på Korskrobanen, 4 omkring Årre og 4 omkring Sønder Vong og Store Darum.


Kristian Poulsen og Ole Frederiksen kørte deres Skoda R5 til den øverste podieplads i 2. afdeling af Danmarksmesterskabet, Autoplus Dansk Super Rally
(Foto: rallypics.dk – Viggo Johansen)

Kampen om Autoplus Dansk Super Rally er i år meget tæt. Kørere som Kristian Poulsen, Ib Kragh og Roland Poulsen, som alle stiller op i de hurtige 4-hjuls trukne Skoda Fabia R5 biler, har alle mulighed for at vinde mesterskabet, tæt forfulgt af bl.a. Rasmus Sørensen i den kvikke 2 hjuls trukne Peugeot 208 R2.

Og hvordan hænger det nu sammen, at en 2-hjulstrukket bil kan være med i kampen om mesterskabet, hvor toppen domineres af 4-hjulstrukne fartmaskiner. Autoplus Dansk Super Rally er et mesterskab på tværs af alle klasseinddelinger, hvor et sindrigt pointsystem gør at alle kan konkurrere mod alle, uanset motorstørrelse og drivlinje.

Ud over Autoplus Dansk Super Rally, køres der i Sydjysk Rally selvfølgelig om Danmarksmesterskabet i de enkelte klasser, hvor både motorstørrelse, tuning og ikke tuning har indflydelse på klasseinddelingen. I alt er der tolv klasser i DM sammenhæng.

Første start i Sydjysk Rally går fra Korskrobanen kl. 12.01, hvor der tages hul på 1. sektion, der består af tre hastighedsprøver, hvoraf den første køres på Korskrobanen. Derefter fortsættes der til de to hastighedsprøver omkring Årre. Fra kl. 13.08, er der servicepause på Korskrobanen, hvor der vil være mulighed for at se serviceteamene arbejde på bilerne.

2. sektion starter kl. 13.38 med start fra Korskrobanen, hvor de to hastighedsprøver Sønder Vong og Store Darum køres. Der er atter servicepause i rallycentrum fra kl. 15.15 til 15.35, hvor 3. sektion flages i gang.

3. sektion er en gentagelse af de tre prøver fra 1. sektion, så det bliver spændende at se om kørerne kan slå deres tider fra første gennemkørsel, inden de kører til den 3. pause i løbet. Der er atter pause på Korskrobanen fra kl. 16.57 til kl. 17.12, hvor 1. bil starter ud på 4. sektion af løbet.

4. sektion af løbet er en gentagelse af 2. sektion, med de to hastighedsprøver syd for Korskrobanen


Den regerende Danmarksmester i Rally, Ib Kragh, med Ditte Kammersgaard i co-driversædet i den nye Skoda Fabia R5, fik i anden afdeling af DM hård konkurrence af brødrene Poulsen i hver sin Skoda Fabia R5
(Foto: rallypics.dk – Viggo Johansen)

Ved seneste afdeling af Autoplus Dansk Super Rally var der 87 deltagere. Med et maksimum på 90 deltagere i Sydjysk Rally, kan der forventes et spændende rally, med deltagelse af de hurtigste, flotteste og ikke mindst effektive biler som dansk rally kan mønstre.

Der vil fra tidlig morgen, og hele dagen være aktivitet på Korskrobanen, hvor det vil være muligt, både at se de flotte rallybiler, og få en snak med kørerne både inden, under og efter løbet. Teknisk kontrol af bilerne foregår imellem kl. 8.00 og 11.00. Der kan findes yderligere oplysninger om Sydjysk Rally Mini Rally Syds hjemmeside: minirallysyd.dk

1. bil forventes at være i mål i rallycentrum kl. 18.30, hvorefter bilerne kommer ind med ca. 1 minuts mellemrum.

Mini Rally Syd


Læs mere om:
  • Sydjylland
  • 29/06/19 - Sydjylland - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: