Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Nielsen og Brodersen satser på vigtige DM-point i Sydjysk Rally

DM Rally 
19/06/19 

Da 2. afdeling om Danmarksmesterskabet i rally, lørdag den 25. maj, blev kørt i området omkring Kjellerup, kom der vigtige point på DM-kontoen for Frank Nielsen og Per Brodersen i den hurtige Citroén C2R2 Max.
 

Trods bilens alder – den kører nu 11. sæson for teamet – kan den stadig være med i toppen af dansk rally. Efter 2. afdeling af DM i Kjellerup, ligger kan Frank Nielsen og Per Brodersen på en flot generel 9. plads i kampen om Dansk Super Rally på tværs af alle klasser, og ikke mindst på en flot 2. plads i den meget tætte klasse 4, for tunede biler under 1.600 ccm.

Disse placeringer skal forsvares den 29. juni, hvor Korskrobanen med Esbjerg danner rammen om 3. afdeling af Dansk Super Rally, 3. afdeling af DM i klasse 4, samt 3. afdeling af Mini Rally Syd turneringen.


Frank Nielsen og Per Brodersen havde ikke tid til at nyde den smukke natur ved Hinge Sø
(Foto: rallypics.dk – Viggo Johansen)

Det er flere år siden, at der senest blev kørt rally i løbsområdet, som har mange lige strækninger på hastighedsprøverne, hvilket giver store udfordringer for Frank Nielsen og Per Brodersen. Frank Nielsen hører til de rallykørere, som helst kører på teknisk krævende hastighedsprøver, hvor det køretekniske er i højsædet. På smalle veje med mange vanskelige svingkombinationer er Frank Nielsen normalt meget hurtig, godt sekunderet af den erfarne 2. kører Per Brodersen, som oplæser de noter de har lavet under notekørselen om formiddagen, forud for løbets afvikling.

Der er specielt en hastighedsprøve, som Frank Nielsen og Per Brodersen ser meget frem til. Hastighedsprøven på ca. 7 km. køres i Store Darum Enge som prøve nr. 5 og 10. Den består for 85% vedkommende af grusveje, som er et af Frank Nielsens specialer. Her kommer køreteknikken på prøve, og den årelange erfaring tæller. Med Frank Nielsen bag rattet i den hurtige Citroén C2R2 Max, vil konkurrenterne i klassen få kamp til stregen på denne hastighedsprøve.

Notekørselen og formidlingen af noterne er to af de vigtigste dele af et rally. Hver en meter, og hvert et sving bliver nøjagtigt beskrevet i noterne, så 2. køreren under løbet, kan beskrive vejens forløb og beskaffenhed for køreren, så hastighedsprøven kan gennemkøres med højst mulig hastighed. Det gælder jo i rally om at kommer hurtigst muligt fra start til mål på hastighedsprøverne.


Frank Nielsen og Per Brodersen i høj hastighed igennem Hinge by med Kjellerup
(Foto: rallypics.dk – Viggo Johansen)

Sydjysk Rally starter fra Korskrobanen ved Esbjerg kl. 12.01, lørdag den 29. juni. Der vil være mulighed for at se de hurtige rallybiler på serviceområdet om formiddagen, inden de bliver sendt afsted på de ti hurtige hastighedsprøver, hvoraf prøve 1 og 6 køres på selve Korskrobanen, hvor der vil være aktivitet hele dagen.

Målet for FN-Rally er selvfølgelig først og fremmest at forsvare teamets aktuelle placeringer i mesterskaberne, men om muligt at rykke lidt frem i rækkerne, inden der tages hul på sommerpausen.

FN Rally

rallypics.dk – Viggo Johansen


Læs mere om:
  • Frank Nielsen
  • Sydjylland
  • 29/06/19 - Sydjylland - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: