Succesfuld Padborg weekend for MF-RACING

DS3 Cup
19/06/19

Det blev en succesfuld weekend på Padborg Park for MF-RACING og Mads Hedegaard Frederiksen, da sæsonens tredje afdeling af DS3 Cup blev kørt på.
Banen var ukendt for holdet i DS3 sammenhæng, men Mads har tidligere kørt en masse omgange på banen, på hans vej til DIF DM titlen i 2016.

Teamet fra Skødstrup havde derfor en lille fordel overfor konkurrenterne, hvor det for størstedelen var allerførste gang, at de overhovedet satte benene på den sønderjyske asfalt.

Weekenden startede med meget blandet vejr, hvilket bestemt heller ikke gjorde forholdene bedre. De 20 minutters træning blev startet på let fugtig bane, som hurtigt gik over til at være pladdervåd. Derfor var tiderne heller ikke respektive, og 11. pladsen for Mads var heller ikke noget alarmerede, da han hellere ville spare på materiellet, frem for at presse på og ende i sandkassen.

(Foto: MF-RACING)

Vejret var bestemt ikke blevet bedre til kvalifikationen, så her stod den på fuldt regnvejrs setup på bilen, og så ellers derudaf.

Ligesom træningen varede kvalifikationen også 20 minutter, og her blev banen bedre og bedre for hvert minut at der gik. På den næstsidste omgang satte Mads trumf på, og snuppede sæsonens anden Pole Position ud af tre mulige, hvilket naturligt nok gav glæde i teamet.

Søndagens første løb var dog lidt et hop ind i det ukendte, da banen nu var knastør.

Unge Frederiksen kom bedst fra land, men kunne ikke rigtig få slået et hul til forfølgerne. På løbets fjerde omgang blev han endda passeret, og et par omgange efter fik manden på 3. pladsen også kørt sig forbi. Men i den anden halvdel af løbet, havde Mads klart mere fart i bilen, og kunne stille og roligt passere konkurrenterne igen, så han kunne køre i mål som vinder at søndagens første løb.

Sejren var samtidig teamets første i DS3 Cup, så det var en kæmpe forløsning, at den endelig sad i skabet.

Senere på eftermiddagen skulle løb 2 køres. Med sejr i det første løb, gav det en 6. startposition til løb 2.

Det blev til en rigtig fin første omgang, hvor han allerede fik kørt sig op som firer i det tætte felt. Efter nogle lidt afventende omgange, kunne Mads for alvor give den gas i den anden halvdel af løbet, og fik her kørt sig op på løbets 3. plads, som også blev slutresultatet.

Det var et yderst positivt facit fra weekenden, hvor heldet og farten igen resulterede i to podieplaceringer i den samme weekend, hvilket også resulterede i et avancement i mesterskabsstillingen, hvor han nu indtager 3. pladsen. En perfekt måde at gå på sommerferie på.

Nu er der to måneder til den næste afdeling, som skal køres på svenske Falkenberg. Det er til gengæld et helt nyt land for Mads Hedegaard Frederiksen, men derfor plejer han nu alligevel at kunne gøre det godt på nye baner.

MF-RACING glæder sig i hvert fald til at kunne slappe lidt af de næste par måneder, og så starte den anden halvdel af DS3 Cup sæsonen med selvtilliden i top.