Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Aquila Synergy Cup

Sturup Raceway – Dansk dominans i Sverige

Aquila Synergy 
17/06/19 

Aquila Synergy Cup Der var mulighed for at køre træning både torsdagen og fredagen før løbsweekenden. Det var der mange der benyttede sig af, godt nok med nogle regnfulde dage, men det klarede op til weekenden.
 


Så gøres der klar til at komme ud på Sturup Raceway

Team Brandsborg Racing fik om fredagen behov for et nyt hjulophæng, og ved hjælp af forskellige personer i netværket, blev det fragtet fra Gram til Sturup Raceway og bilen var helt køreklar igen om lørdagen. Lørdag, træning, tidtagning og heat 1. Kevin Brandsborg er hurtigst i træning på en regnvåd bane, med tiden 1:17, 151 fulgt af William Wulf og Magnus Taulborg. Sturup banen tørrer op i løbet af formiddagen, og kvalifikationen er kl. 11:45. Her sætter Magnus Taulborg den hurtigste tid på: 1:08,557, tæt efter Kevin Brandsborg med 1:08,672 og Benjamin Frislund med tiden 1:08,703. Der efter følger Kevin Suenson og de to svenskere Elias Adestam og Simon Larsson. Starten går til et ret fredeligt heat, og på første omgang går Kevin Brandsborg forbi Magnus Taulborg. Kevin Suenson fik en dårlig start da han havde valgt forkert gear, og han måtte ned på en 8. plads, og kæmpede sig op på en 3. plads men måtte afgiv 3. pladsen til Benjamin Frislund og så lande på en 4. plads. Der var i løbet tæt kamp og pladserne 3 – 5 mellem Benjamin Frislund, Kevin Suenson og William Wulf, som sluttede i denne rækkefølge og efter fornavnene også i alfabetisk rangorden.


En eftertænksom Malthe Adolphsen, hans mekanikker og coach. Franz Flygenring lå på sygehus hjemme i Danmark. Alle kørte med teksten: VI KØRER FOR FRANZ

Startplaceringen i heat 2 om søndagen er slutresultatet af heat 1. Heat 2 bliver igen en ”rent heat” hvor Kevin Brandsborg kører en førsteplads hjem, med pæn afstand ned til Magnus Taulborg og igen med flere sekunder ned til William Wulf og igen, igen med nogen tid ned til Benjamin Frislund, som dog kun havde knapt 0,7 sekunder ned til Kevin Suenson, som var tæt forfulgt af den hurtige svenske pige Maja Hallen Fallenius som har en anden svensker, Simon Larsson, efter sig med en afstand på næsten 3 sekunder. Startplaceringen i heat 3 / finaleheatet afgøres efter hvor mange point de enkelte kører har samlet i kvalifikationen, heat 1 og heat 2. Rækkefølgen bliver: Kevin Brandsborg, Magnus Taulborg, Benjamin Frislund, Kevin Suenson, William Wulf og så de svenske kørere Simon Larsson og Maja Hallen Fallenius, som har danske Malthe Adolphsen ved siden af sig på startgridden. En anden svensk kører Elias Adestam kom desværre ikke til start i heat 2 og 3. Bortset fra en ændring så slutter heat 3 også i denne rækkefølge. Det lykkes for Benjamin Frislund at køre fra den ellers lidt mere erfarne Magnus Taulborg, med 2,6 sekunder op til vinderen og godt tre sekunder ned til nummer tre var det god kørsel fra Benjamin, og han var også glad for denne placering. Igen en god weekend for Aquila Synergy Cup og kørerne.


Top 3 i både det generelle mesterskab og i U – 18 mesterskabet. Fra venstre nr. 2 Benjamin Frislund, nr. 1 Kevin Brandsborg og nr. 3 Magnus Taulborg.

Næste løb bliver på en meget anderledes racerbane i Danmark, nemlig Ring Djursland. Det er en bane som alle bliver imponeret over, men den kan være svær at finde de rette linjer og den rette rytme på. De nye kørere i Aquila Synergy Cup som sidste år kørte gokart, vil få noget af en oplevelse, første gang de går ud over ”kanten” og ned i ”Skoven” det glemmer man vist aldrig. Der kommer sikkert igen noget spændende race den 22. – 23. juni på Ring Djursland.


Sådan, Benjamin Frislund er glad for sin hidtil bedste placering i Aquila Synergy Cup

Aquila Racing Cars