Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Nedtælling til Le Mans

Le Mans 
11/06/19 

Le MansSå er det tid for et af årets absolutte højdepunkter i international bilsport, nemlig 24-timers løbet på Le Mans. Årets udgave er nr. 87 i rækken, efter det første løb blev afviklet allerede i 1923.
Le Mans regnes normalt som en del af ”The Triple Crown”, hvor de to andre er Indy 500 og Monacos Grand Prix.
 

Myter og legender er tæt knyttet til det navnkundige løb, og en af de største er vores egen Tom Kristensen, der er indehaver af en rekord der måske aldrig bliver slået, nemlig rekorden for flest sejre. Ni stykker blev det til, og den sidste i 2013 blev tilmed krydret af det hidtil eneste officielle FIA-verdensmesterskab for kørere vundet af en dansker.

Men måske er Tom K snart ikke den eneste dansker der kan smykke sig med en VM-titel. Sidste års sejrherre i GTE Pro-klassen, Porsche fabrikskører Michael Christensen, er sammen med sin franske holdkammerat Kévin Estre blot to points fra også at kunne kalde sig officiel FIA-verdensmester i klassen. Michael er én af hele otte danskere, der er til start i klassikeren. Ganske bemærkelsesværdigt har fem af disse allerede prøvet at stå øverst på sejrskamlen på Le Mans efter klassesejre, mens de tre sidste er debutanter. De fem førstnævnte er Jan Magnussen (der har vundet GT-klassen på Le Mans fire gange), mens Michael Christensen, David Heinemeier Hansson, Nicki Thiim og Marco Sørensen alle har vundet en enkelt gang.
Når starten går sætter Jan samtidig dansk rekord med 21 gange på startlisten i løbet, hvoraf de fire altså er endt med sejr.

Tre danske debutanter
Løbet byder som nævnt også på tre danske debutanter, der dermed alle får opfyldt en længe næret drøm. Michelle Gatting starter i GTE Am-klassen i en Ferrari 488 i et rent kvindeteam, indsat af Kessel Racing. Michelle er dermed indtrådt i en eksklusiv klub af kvindelige danske Le Mans-deltagere, sammen med Christina Nielsen der ikke er til start i årets løb.
Anders Fjordbach og Dennis Andersen er de to andre danske debutanter. Begge stiller til start for det rent danske LMP2-team High Class Racing, der ligeledes er debutanter i løbet (men har deltaget i den Europæiske Le Mans Series). Teamchefen er også dansk, i skikkelse af Peter Utoft.


Michelle Gatting
(Foto: Jakob Ebrey)

Løbet dækkes af et utal af sociale medier, samt ikke mindst TV2 og Eurosport. Begge kanaler dækker selve løbet i sin helhed, mens Eurosport tillige sender fra træning og kvalifikation onsdag og torsdag, samt warm-up søndag formiddag.

Læs mere hos Eurosport her og TV 2 her.

Løbets hjemmeside er www.lemans.org/en/24-hours-of-le-mans. Her finder du også livetiming.

Masser af danskere i Le Mans-opvarmning
Men dermed slutter ”festen” ikke! Som optakt til 24-timers klassikeren køres en runde af løbsserien Le Mans Cup (Road to Le Mans), og også her er der masser af dansk. I LMP3 er således Mikkel Jensen, Michael Markussen, Christian Olsen, Martin Vedel og Michael Jensen tilmeldt, mens Mikkel Mac er til start i GTE for Ferrari. Sidste år vandt Mikkel Jensen det ene løb i LMP3-klassen.

Le Mans Cup afvikles med to løb; et torsdag og et lørdag. Der er 50 biler til start; 17 GT og 33 LMP3!
Læs mere på www.lemanscup.com

Podcasts
DASU har udgivet to podcasts om Le Mans – en optakt med Michelle Gatting og en generel optakt med tv-kommentatorerne Jens Winther jr. og Bo Baltzer Nielsen.
Lyt til dem her.

Fakta: Danskerbilerne i Le Mans 2019

LMP2
#20 HIGH CLASS RACING Anders Fjordbach, Dennis Andersen, Mathias Beche
#37 JACKIE CHAN DC RACING David Heinemeier Hansson, Jordan King, Ricky Taylor

LM GTE Pro
#63 CORVETTE RACING Jan Magnussen, Antonio Garcia, Mike Rockenfeller
#92 PORSCHE GT TEAM Michael Christensen, Kévin Estre, Laurens Vanthoor
#95 ASTON MARTIN RACING Nicki Thiim, Marco Sørensen, Darren Turner

LM GTE Am
#83 KESSEL RACING Manuela Gostner, Rahel Frey, Michelle Gatting

Tidsplan Le Mans 24h 2019

Onsdag den 12. juni
Kl. 16.00-20.00 – træning
Kl. 22.00-00.00 – kvalifikation 1

Torsdag den 13. juni
Kl. 19.00-21.00 – kvalifikation 2
Kl. 22.00-00.00 – kvalifikation 3

Lørdag den 15. juni
Kl. 09.00 – Warmup
Kl. 15.00 – Le Mans 24H 2019


Læs mere om:
 • Anders Fjordbach
 • David Heinemeier Hansson
 • Dennis Andersen
 • Jan Magnussen
 • Marco L. Sørensen
 • Michael Klitgaard Christensen
 • Michelle Gatting
 • Nicki Thiim
 • Le Mans
 • 16/06/19 - Le Mans - Le Mans
 •