Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Youngtimer Challenge

Tætte kampe, banerekorder, helstegt gris og alkohol-fri ”Champagne”

Youngtimer 
11/06/19 

30 Youngtimere nød Pinsen på Sturup Raceway, hvor der blev lagt asfalt til den tredje løbsweekend i mesterskabet for Youngtimere.
Ikke siden 2016 er der blevet kørt Youngtimer på Sturup, og for mange kørere var det første gang der skulle kæmpes med de mange sving på den teknisk krævende bane, netop derfor var tidsplanen populær, udover kvalifikation og 3 Heats, var der sat tid af til træning Lørdag og Warm up søndag.
 

Udenfor konkurrencen blev der sørget for god hygge, foreningen YT-Nordic havde medbragt kok, grill og gris, hvoraf sidstnævnte tilbragte lørdag eftermiddag på grillen, duften herfra bredte sig over området, i en sådan grad at man gennem hjelmhuen lige kunne fornemme en snert af frisk flæskesvær, når man rundede hårnålen.
Henunder aften lagde roen sig over banen, og YT-Nordic kokken Michael kunne servere lækker gris og tilbehør for alle Youngtimere, deres mekanikere og hjælpere.

Søndag eftermiddag blev der trukket lod om YT-Nordic præmier for alle fremmødte Youngtimere, der blev uddelt Shell motorolie fra Univar, Sanistål leverede paraplyer til alle teams, Au2parts havde leveret motorolie, bremsevæske mm., Certina bød ind med merchandise pakker, og sidst men ikke mindst vandt Ole Knudsen og Chris Leonhard refundering af deres startgebyr.

På banen var stemningen anderledes alvorlig, klasse 1 bød weekenden igennem på tætte dueller flere steder i feltet, oppe i front udspillede sig et vaskeægte David mod Goliat drama mellem Gunnar Hildorf i sin Alfasud, og Sebastian Petersen i den ca. dobbelt så store Toyota Supra. Gunnar nappede to 1. pladser og Sebastian måtte nøjes med en 1. plads og en 3. plads.
Chris Leonhard og Phillip Schou tog hver især to pokaler, og Benny Lund kom på skamlen med en 3. plads i sidste heat.
Martin Sørensen og Dan Pedersen var ellers begge rigtig hurtige, men havde desværre begge motorhavari, og var derfor ude af ligningen
Gunnar Hildorf satte ny banerekord i tiden: 1.06.744


Klasse 1, 3. heat

I klasse 2 var der endnu flere tætte dueller, Henrik Have og Thomas Bakke kørte det meste af weekenden kofanger til kofanger, og fik tre pokaler hver, -en i hver størrelse. Anders Tage fik to pokaler, og Ole Sondrup sluttede af med en sejr i sidste heat.
Kim König fik desværre problemer med motorudsættere, men var ellers hurtigste mand med ny banerekord i tiden:1.07.449


Klasse 2, 3. heat

I klasse 3 var Michael Terkildsen og Nick Stentved suverænt de hurtigste og delte 1. og 2. pladserne, i den sidste ende faldt det ud til Michaels fordel, han tog sig af de to, og Nick en enkelt.
Til gengæld kunne Nick noteres for en ny banerekord i tiden: 1.08.721
3. pladserne blev delt af Troels Kock Nielsen og Lars Leed, i Troels’ favør.


Klasse 3, 2. heat

De farvestrålende pokaler blev ledsaget af ”Champagne”, i form af alkoholfri æblecider (det er jo Sverige), på trods af det, eller netop derfor? Var der et par kørere der ufrivilligt blev spulet med drikken.

Allerede den kommende weekend afvikles der igen løb for Youngtimerne, denne gang på Padborg Park.

Thomas Bakke


Læs mere om:
  • Sturup Raceway
  • 09/06/19 - Sturup Raceway - Youngtimer - DM
  •