Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4 DK

16-årige Valdemar Eriksen sejrer på Jyllandsringen i Formel 4

Formel 4 DK 
11/06/19 

Formula 4 DKI løb 1, til 2. afdeling af det danske F4-mesterskab på Jyllandsringen, tog Valdemar Eriksen starten fra P1 på start-gridden og udbyggede et solidt forspring på over 3 sekunder til P2 inden regnen pludselig silede ned over den ene ende af banen, hvilket gjorde det ekstremt vanskeligt for alle kørerne som var på slicks (dæk uden mønster).
 


(Foto: Formel 4.dk)

Idet Valdemar førte, var han pr definition første mand til at finde bremsepunktet i det våde Sving 1, som resulterede i en sidelæns rutsjetur, hvor han mistede en del af sit forspring. Han bevarede dog roen og farten og kørte sikkert over målstregen som vinder af sit første Formel 4-løb i karrieren.


(Foto: Formel 4.dk)

Valdemar var også hurtigste kører i træningen lørdag morgen med et forspring på lige over 3/10 af et sekund. Samme billede tegnede sig i kvalifikationen, hvor Valdemar med en 1.06,682 satte sin personlige bedste tid på Jyllandsringen, og én af de hurtigste Formel 4-kvalifikationstider der er sat siden serien startede og igen med et forspring på ca. 3/10 af et sekund til P2. Således skriver seriens officielle website også: ”Highspeed prisen gennem weekenden må helt sikkert gå til Valdemar Eriksen. I fredagens træning, tidtagningen og 1. Heat stod der Valdemar på toppen af skemaet”.

Valdemar Eriksen 16 år, Team Danmark Bruttoatlet, som til dagligt kører i den franske Formel 4-serie, FFSA Academy, havde fri i weekenden efter en god start på mesterskabet med en solid 4. plads som foreløbigt bedste resultat, der blev sat ind på den meget krævende bybane i Pau, som til forveksling ligner banen i Monaco.

Denne weekend blev således brugt på at deltage i 2. afdeling af DM i Formel 4 på Jyllandsringen. Grundet 9. klasses eksamen og de danske støjkvoter, kunne Valdemar desværre ikke få lov til at deltage i fredagens test. Massive Motorsports udviste dog storhed, og gav deres sidste eftermiddagstræning til Valdemar, som blot krævede 9 omgange for at sætte fredagens hurtigste tid på Jyllandsringen.


(Foto: Formel 4.dk)

”Det har været en blandet weekend. På den ene side er jeg helt vildt glad for min første sejr siden jeg skiftede fra karts til biler, men på den anden side er jeg skuffet over, at jeg ikke kom hjem med 3 sejre, idet jeg virkelig havde fartoverskuddet og en perfekt bil denne weekend” siger Valdemar Eriksen og fortsætter

”Det ser ud til, at det var batteriet der faldt sammen, bogstaveligt talt på start-gridden, og den slags ting sker desværre, frustrerende som det er… Jeg vil dog gerne sige en kæmpetak til min drivers coach Benjamin og mine mekanikere Steffen og Torben, som er en uvurderlig hjælp for mig og selvfølgelig en stor tak til alle mine sponsorer i VER Business Club (www.verbusinessclub.dk). Det er fantastisk, at vi kan komme som et lille privat team og køre så stærkt”

I løb 2 vendtes startrækkefølgen for top-6, og Valdemar skulle således starte P6. Han leverede en kanonstart og overhalede to konkurrenter inden Sving 2 og lukkede hurtigt hullet op til de to førende, hvor han ved flere lejligheder forsøgte sig, idet han var markant hurtigere. Han forsøgte sig ned mod Sving 2 på indersiden, men forsøget var til den optimistiske side, ligesom den forankørende ikke var indstillet på at lade en hurtigere konkurrent komme forbi, hvilket resulterede i et sammenstød og en strafbane til Valdemar.


(Foto: Formel 4.dk)

I løb 3 skulle Valdemar starte P3. Det endte dog inden det gik i gang, for mens de andre holdt på start-gridden og gjorde sig klar, holdt Valdemar med armene i vejret med en motor der pludselig døde og ikke kunne starte igen. Han blev således trukket i pit af en ladbil mens starten gik. Valdemar blev skubbet i gang og kom ind på banen en omgang efter. Igen var han banens hurtigste, fik indhentet og overhalet den første konkurrent men med 4-5 omgange tilbage, døde motoren igen og Valdemar måtte skuffet rulle i græsset.


(Foto: Formel 4.dk)

Valdemars næste opgave bliver på Circuit de Spa-Francorchamps i Belgien 21-23. juni 2019, hvor 3. afdeling af det Franske Formel 4-mesterskab afvikles. Mesterskabet med sine 20 kørere, regnes som ét af de hårdeste formel 4-mesterkaber i verden, idet alle kører i identiske biler med identiske setups. Valdemars målsætning er en top-5-placering for 2019.

Valdemar Eriksen Racing


Læs mere om:
  • Valdemar Eriksen
  • Jyllandsringen
  • 09/06/19 - Jyllandsringen - Formel 4 DK
  •