Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

2019 er bare ikke Eilertsens år

Yokohama
1600 Challenge 

11/06/19 
Yokohama

2019 sæsonen er bare ikke Team Eilertsen Racings år. Det må man desværre konstatere efter den tredje afdeling af Yokohama 1600 Challenge blev kørt på FDM Jyllandsringen.
 

Forud for sæsonen havde teamet fra Espergærde bygget en helt ny Peugeot 208 Hdi 1,6 til Henrik Eilertsen, og elektroniske drillerier de første to weekender havde for alvor sat kniven for struben forud for DM3.

Derfor var der også blevet brugt mange timer siden det seneste løb, på at være 1000 % sikker på at elektronikken ikke ville volde problemer denne gang.


(Foto: JJ Media)

Lørdagens første træning gav endelig smil på læberne hos både Henrik og ikke mindst chefmekaniker Frederik Hansen. 20 minutters fejlfri kørsel, og 4. hurtigste tid af alle. Det var lige hvad holdet havde brug for, efter så mange timers frustrationer.

Derfor håbede de også på at kunne tage farten med i kvalifikationen, og levere et ligeså godt resultat her.

Lørdag middag begyndte der dog at trække sorte skyer ind over FDM Jyllandsringen, og med et par små stænk på forruden lige inden porten til banen blev åbnet, regnede Eilertsen med at der skulle sættes en hurtig tid, inden at det måske ville blive til kraftigere regn.

Efter en opvarmningsomgang, forsøgte han at sætte den første hurtige flyvende omgang – men her var bagdækkene desværre ikke helt varme nok. Den orange og hvide løveunge med startnummer 20 i sideruden slog først et slag med halen den ene vej, og herefter den anden vej – for så at placere sig dybt i sandfanget med de bagerste poter først. Og selv en forhjulstrækker kunne ikke grave sig ud derfra.

Øv øv – ingen tid, og dermed 24. startposition til heat 1.


(Foto: JJ Media)

Her skulle der igen kigges op mod himlen, da regnskyer havde levere en slat regn på asfalten inden løbet. Den kraftige vind henover banen, gjorde dog at asfalten tørrede hurtigt op, og derfor valgte holdet at sætte tørvejrsdæk på bilen – hvilket helt klart også var det rigtige valg.

Henrik fik en fantastisk start, og var helt oppe på 17. pladsen efter første omgang. Og hvad skete der så… nødprogram igen igen igen. Nøj, hvor frustrerende.

Tilbage på 22. pladsen efter en total nulstilling af bilen, og så ellers fremad igen. Det gik forrygende op gennem feltet, og det lykkedes ham at køre en 16. plads hjem – så der blev da øvet nogle overhalingsteknikker.


(Foto: JJ Media)

Det var også 16. startposition til løb 2, der blev kørt søndag eftermiddag. Her kom Eilertsen igen godt af sted, og var oppe på 13. pladsen efter første omgang. Stille og roligt fik han arbejdet sig op i top 8 halvvejs i løbet.

I en af kampene kom det desværre til kontakt mellem Henrik og en konkurrerende bil, hvilket bøjede styretøjet på den hvide og orange Peugeot. Game over – og så ellers den lange vej hjem til Espergærde.

Efter de første 3 afdelinger ud af 7, må man desværre allerede konstatere, at DM medaljerne er helt udenfor rækkevidde. En aktuel 10. plads i det generelle mesterskab, hvor den førende har samlet dobbelt så mange point som Eilertsen.


(Foto: JJ Media)

I Oldboysmesterskabet indtager han 3. pladsen, men den førende er 19 point foran, hvor man maksimalt kan hente 16 point ind på ham, såfremt at han slutter lige bagved Henrik i hvert eneste løb. Det er ikke helt umuligt, men det bliver meget svært at forsvare titlen.

Nu er der godt 2 måneder til at Yokohama 1600 Challenge skal på banen igen, når der køres på Padborg Park ved det såkaldte Night Race event. Men inden da, skal der nok lige bruges en testdag eller to, for at få helt styr på de sidste detaljer – og så er det ellers bare at se fremad, og forhåbentlig få nogle gode løbsresultater med hjem, med mesterskabsstillingerne som det sekundære.

Team Eilertsen Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Henrik Eilertsen
  • Jyllandsringen
  • 09/06/19 - Jyllandsringen - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: