Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Red Bull Racing Showrun overtog København med Formel 1

Diverse 
10/06/19 

Søndag var Fælledparken lavet om til et sandt motorsportsmekka, da Red Bull Racing Showrun overtog Øster Allé i København. De flere end 20.000 tilskuere blev forkælet med Formel 1, drifting og stunt bike riding i verdensklasse.
 

Trommehinderne blev søndag sat på prøve, da motorsportens konge Formel 1-raceren RB8 besøgte Øster Allé i København til Red Bull Racing Showrun. Den blot 20-årige Dan Ticktum, der er en del af Red Bull Junior Team, viste på brutal vis, hvad den ikoniske racer kan, når den bliver sluppet løs. Og hvis man ikke kunne se det - så kunne man i hvert fald høre det!


(Foto: Esben Zøllner Olesen / Red Bull Content Pool)

For raceren hamrede afsted med 250 km/t, lavede burnouts og donuts, mens tilskuerne så måbende til. Brølet fra raceren kunne mærkes helt ned i maven, og hvis det ikke var for ørepropper, ville de fleste nok stadig høre brølet for det indre øre i aften.

Dan Ticktum havde gemt sit es til det sidste løb, hvor han pressede sin racer så meget, at han fik flammerne til at spytte. Og det kvitterede publikum for med dagens største jubelbrøl!

RB8-raceren er en af de Red Bull-racere, der har vundet både kører- og konstruktørmesterskabet. Det gjorde den tilbage i 2012, hvor den havde Sebastian Vettel bag rattet. Og Dan Ticktum kan meget vel blive det næste talent, der overtager et sæde i en Aston Martin Red Bull Racing-racer. For netop nu er han testkører for Aston Martin Red Bull Racing, mens han venter på sit FIA Super License. Red Bull Junior Team har tidligere banet vejen for de to stjerner Pierre Gasly og Max Verstappen.


(Foto: Esben Zøllner Olesen / Red Bull Content Pool)

Red Bull Racing Showrun havde også besøg af danske Mike Jensen, der er tredobbelt verdensmester i stunt bike riding. Sammen med et par af sine venner viste Mike Jensen prøver på de vanvittige evner, der har gjort ham til verdens ubestridt bedste. De lavede alt fra wheelies til at stå på hænder med ryggen til, mens motorcyklerne kørte.

Ukrainske Aleksandr 'Grinya' Grinchuk - en af verdens bedste driftere - viste, hvad han kan få sin bil til, da han brændte sine dæk fuldstændig i stykker. Han havde på opfordring fra showets ene vært Claus Elming hevet showets anden vært Mark Le Fêvre med i bilen. To heldige publikummer fik også lov at køre med Grinya, da han farvede asfalten kulsort af gummi.

Red Bull Danmark