Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Endurance Race

Endelig bekræftet - Nicolaj Møller Madsen skal køre Europas største løb

Endurance 
07/06/19 

Nicolaj Møller Madsen har fået en spændende mulighed for at køre det famøse 24-timers racerløb på Nürburgring lørdag den 22. juni.
Pro Sport, der er et Aston Martin fabriksteam, har givet Nicolaj en af deres pladser til 24-timers løbet, som han skal køre sammen med to andre kørere.
 

Der er tale om Joonas Lappelainen fra Finland og Jorg Viebahn fra Tyskland. Sidstnævnte skal køre sit 24-timers løb nummer 21, og er derfor en erfaren kørere at have med på holdet.

Løbet er det største og sværeste i Europa. I alt 185 biler ved start, heriblandt 20-25 i GT4-serien, og ikke mindre end 250.000 tilskuere. I blandt de mange tilskuere har Nicolaj selv 15 partnere fra Race Club med derned.

Nicolaj havde ellers opgivet drømmen om at køre 24-timers løb i 2019, da hans nuværende team Phoenix Racing og Audi ikke kører med i år. Heldigvis er der god opbakning til, at han kører med på et andet hold.

“Audi og Phoenix Racing bakker fuldstændigt op om min beslutning. Det er en god mulighed for mig, og giver en masse erfaring. Jeg glæder mig rigtig meget til nogle krævende og hårde dage, hvor vi skal sidde mange timer i racerbilen ad gangen. Det er fysisk hårdt på en helt anden måde”, fortæller Nicolaj.

Pro Sport er det eneste team, der kun har tre kørere på holdet. Normalt er man fire til at fordele de 24 timer i bilen. Nicolaj ser det som en kæmpe fordel, at de kun er tre i bilen. Det betyder nemlig mere køretid i bilen for alle parter.

“Det er et fedt team, jeg skal ned og køre for. Jeg har før været signet hos Pro Sport, så jeg kender dem, og deres måde at arbejde på. Desuden er Pro Sport, ligesom Phoenix Racing, et tysk team, og de er derfor på hjemmebane på Nürburgring”, fortæller Nicolaj videre.

Selvom Pro Sport er på hjemmebane, så er det allerførste løb for den bil, som Nicolaj skal ned og konkurrere i. Han har været nede og teste den, og det gik rigtig godt.

“Vi tager derned med en ambition om at vinde i vores serie. Der er 20-25 andre biler i GT4-serien, og vi har en rigtig god bil og et stærkt team. Det er helt sikkert muligt at hive sejren hjem, og det er selvfølgelig det, vi går efter”, forsikrer Nicolaj.

24-timers løbet starter for Nicolaj onsdag den 19. juni, hvor der skal testes. Det samme torsdag, og fredag starter kvalifikationsrunden, inden løbet finder sted lørdag den 22. juni kl. 15.00 og de næste 24 timer frem. Det bliver muligt at følge løbet live.

Race Club by Phoenix Racing


Læs mere om:
  • Nicolaj Møller Madsen
  •