Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Aquila Synergy Cup

Aquila Synergy på Kinnekulle Ring i Sverige

Aquila Synergy 
04/06/19 

Aquila Synergy Cup Denne svenske racerbane lagde asfalt til anden afdeling af både den danske og den svenske Aquila Synergy Cup, samt selvfølgelig en masse andre bilklasser.
 

Kinnekulle Ring skal køres meget præcist, rammer du et sving forkert så skal du igennem et par mere før du er på den rette kurs igen. Når man går ud af Kvarnkurvan efter start og mål stykket så skal man holde fuld gas på i kurverne indtil man skal til højre op mod TV - kurven, og det falder en del ned til sted.


Fra heat 1, førerfeltet på vej ud ad TV – Kurvan og på vej ind i det vanskelige TV – Krönet.

TV - kurven er normal, men det efterfølgende TV – krönet er et ”giftigt” sving, indgangen hælder indad, og udgangen begynder at hælde mere og mere udad. Så der skal gøres vold på ens instinkter og erfaring, man skal bremse ud af svinget. Der var et par afkørsel ud af dette sving. Mange fandt aldrig rigtigt flowet rundt på denne bane.

Oven på den meget regnvåde fredag lovede vejrudsigten tørt vejr både lørdag og søndag, dog en chance for 0,1 – 0,2 mm. nedbør lørdag eftermiddag. Kvalifikationen endte med at den unge hurtige dansker William Wulf kørte sig i poleposition med svenske Joel Granfors 0,04 sekunder efter og med Magnus Taulborg som nr. 3.


En meget våd fredag med regnvand i teltet.

Heat 1 startede kl. 16.00 og Kevin Brandsborg fik en god start fra en 4. plads og var hurtigt oppe at kæmpe om førstepladsen. Han lå i tæt kamp med både Joel Granfors og William Wulf, som desværre kom lidt for hurtigt rundt i et TV – Krönet svinget og Synergy racerbilen fik græs under hjulene og så var han ude i grusset.

Det skete på banens sidste del på 6. omgang, og der kom så et par omgange efter safety car, og da den trak ind trak Kevin Brandsborg fra og de næste biler lå tæt og kæmpede hårdt. Det gav den førende bil et endnu større forspring og Kevin B. kørte en sikker sejr hjem foran Magnus Taulborg og Kevin Suenson.

Joel Granfors som ellers placerede sig flot i kvalifikationen faldt lidt tilbage i det tætte race og måtte tage til takke med en 5. plads. Når der skal deles point ud i det svenske mesterskab, så er Joel faktisk den første svensker over stregen i heat 1, og han får point efter det. Dan havde en lille drøm om at en af Synergy racerbilerne kommer under den magiske grænse på 1 minut for en omgang. William Wulf havde heatets hurtigste tid på 1:00,334.


Morgenmad lørdag –altid god mad i Aquila teltet.

Vejrudsigten var ændret lidt søndag morgen, der kunne komme et par millimeter regn om formiddagen. Det skulle dog kun blive til lidt spredte ”dryp”.

Startrækkefølgen til heat 2 var slutresultatet på heat 1 og den så sådan ud: Først Kevin Brandsborg fulgt af Magnus Taulborg, Kevin Suenson, Benjamin Frislund og de to svenskere Joel Granfors og Elias Adestam.

Heat 2 kom i gang med en ren start og de første kørere holdt positionerne på de første omgang, på anden omgang gik Magnus Taulborg forbi Kevin B, som på 4. omgang blev overhalet af først Kevin Suenson og så Benjamin Frislund. Der blev kørt meget ”slipstreaming” på den svagt bøjede langside.

På 7. omgang går Dans ønske i opfyldelse, der kommer en omgangstid under et minut. Benjamin Frislund og Kevin Suenson tager ”slipstream” på Kevin Brandsborg som nu var oppe på 2. pladsen. Det lykkedes for Benjamin Frislund at komme under minuttet, tiden blev: 59,994 sekunder, så var det i hus.


Benjamin Frislund, en 3. plads i heat 2 og den hurtigste omgangstid for Aquila Synergy Cup på Kinnekulle Ring.

Længere nede i feltet kæmper William Wulf intenst med Elias Adestam og de skifter plads mange gange. Blandt de forreste sker der ikke flere skift i rækkefølgen, selvom det var lige ved et par gange. Magnus Taulborg kører sejren hjem foran Kevin Brandsborg og Benjamin Frislund.


Tæt kamp mellem William Wulf (nr. 25) og Elias Adestam om 5. – 6. pladsen i heat 2.
(Foto: Aquila Fototeam)

Så manglede der kun finaleheatet hvor startplaceringerne afgøres af de point der er samlet i kvalifikationen, heat 1 og heat 2. Det blev så med Magnus Taulborg på poleposition, efterfulgt af Kevin Brandsborg, Kevin Suenson, Joel Granfors og Benjamin Frislund.

William Wulf startede fra en 6. plads da han ikke fik point i heat 1 pga. sin afkørsel. Magnus Taulborg kommer pænt fra start, men på 2. omgang er Kevin Brandsborg kun et kvart sekund efter ham og på 3. omgang rører Kevin Suenson og Magnus Taulborg hinanden rundt i kurven efter start og mål, med det resultat at Magnus snurrer en halv omgang, og hans bil står stille med næsen den forkerte vej.


Kinnekulle Ring blev diskuteret flittigt, tv. William Wulf th. Malthe Adolphsen.

Benjamin Frislund kommer lige efter og han kan hverken nå at dreje udenom eller få bremset ned, så han kører ind i Magnus. Der er skader på begge Synergy racerbiler, Benjamin får ødelagt et forhjulsophæng og Magnus har en styrearm der er brækket fra. Gult flag og safety car. Magnus kan fortsætte med nedsat fart, og han vælger at køre videre selvom han kun kan styre på det ene forhjul. Der er jo ret gode point at hente hvis han fuldfører, og det gør han godt en omgang efter vinderen.

Safety car ind på omgang 7, og nu med Kevin Suenson i front, med den anden Kevin lige bag sig og William Wulf tæt efter Kevin Brandsborg. Joel Granfors udgik på 4. omgang, han fik en god nok start men kørte meget langsomt på 2. omgang og gik i pit på 4. omgang, og han kom ikke ud igen.

På 9. omgang går Kevin Brandsborg og William Wulf forbi Kevin Suenson. Denne stilling holder hjem for de forreste, Kevin S. er dog tæt på at hente William på de sidste omgange, men William kommer i mål 0,093 sekunder foran Kevin Suenson.


Resultat af finaleheatet, fra venstre William Wulf, Kevin Brandsborg og Kevin Suenson.

Der var nok engang pokaler fra arrangørerne for heat 3. Desuden skulle pokalerne fra den danske Aquila Synergy Cup også uddeles, og også dem til U 18 mesterskabet. Det blev Kevin Brandsborg, William Wulf og Malthe Adolphsen. Malthe følte ikke det havde kørt godt for ham på den teknisk svære bane, så han havde pakket og han og far Henrik vendte personbilen mod hjemmet i Danmark.

Med Benjamin ude og Magnus for mindre end fuld damp, så landede Malthe på en 3. plads i finaleheatet for U 18 kørerne. William fortalte at han kunne tage pokalen med til Malthe da han skulle mødes med ham inden for de næste dage. Sara der læser til automekaniker og arbejder for Benjamin Frislund og han Synergy racerbil steg på podiet og modtog pokalen for Malthe. Smukt samarbejde blandt de unge mennesker.


Finaleheatet for U – 18, fra venstre William Wulf, Kevin Brandsborg og Sara Karlsgaard som modtager pokalen for Malthe Adolphsen.

Den svenske Aquila Synergy Cup serie afholder 2 weekender mere på Kinnekulle Ring, den 26. – 28. juli og igen den 6. – 8. september. Der er jo mindst 3 danske kørere med i den svenske serie, så det bliver spændende at se om de svenske kører kan begynde at bide skeer med de danske.

Næste race i både den danske og svenske Aquila Synergy Cup serie er den 8. – 9. juni på Sturup Raceway i Sverige, lige uden for Malmø.

Aquila Synergy Cup


Læs mere om:
  • Kinnekulle
  • 26/05/19 - Kinnekulle - Aquila Synergy
  •