Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross

Perfekt sommervejr til nordeuropæisk top-race på Nysumbanen

Rallycross 
05/06/19 

I tredje-udgaven af RallyX Nordic – presented by Cooper Tires - fik Motorsport Nordjylland (MNJ) ideelle betingelser til afviklingen. Både i 2017 og 2018 havde regnbyger gjort konkurrencerne ekstra udfordrende for startfeltet.
 


Ulrik Linnemann gik til makronerne med sin Honda Civic RX SuperCar.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- 8 danskere deltog i arrangementet med 2 kørere i Supercar og hele 6 teams på startlisten i CrossCar, konstaterer banekoordinator Kaj Storgaard. – I Supercar (4WD & turbo) var der fokus på MNJ’s frontrunner: Ulrik Linnemann, hvorvidt nordjyden ville være i stand til at gentage finalesejren fra 2018. Desuden havde klubkammeraten: Dennis Rømer fightet intenst for at blive klar til arrangementet efter genopbygningen af sin Supercar-racer.


Danskeren diskuterer en konkurrence-deltalje med den senere vinder af RallyX Nordic 2019: Oliver Eriksson.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- Rallycross og CrossCar er den firehjulede motorsports svar på den intense stemning i speedway, fortsætter Finn Knudsen. – På 4½ omgang afgøres resultaterne i heatene. Derfor er starterne og herredysterne i første sving meget afgørende for heat-resultatet. Som mangeårig fighter på topplan i rallycross og valgsproget NEVER GIVE UP kender Ulrik Linnemann alt til disse konkurrencebetingelser.


Et punkteret baghjul forhindrede ikke Ulrik Linnemann i at komme hjem over målstregen.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

RallyX Nordic 2019 blev afviklet med 4 indledende kvalifikationsheats, semifinaler og finale.


Dennis Rømer fightede intenst med sin genopbyggede SuperCar.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- I et af kvali-heatene punkterede Ulrik Linnemann på højre baghjul og dækket røg samtidig af, fortsætter Kaj Storgaard. – Dette forhindrede ham dog ikke i at fortsætte og komme hjem over målstregen. I semifinalen slap konkurrenceheldet derimod op, idet nærkontakt med en konkurrent bevirkede et knækket hjulophæng. Her kunne 4WD-teknologien ikke redde raceren videre til målflaget.


Søren Jelsbak præsterede fuldt flyvende power i CrossCar.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- Efter en hektisk slutspurt nåede Dennis Rømer at få sin bil klar til vores motorløb, oplyser Finn Knudsen. - Han måtte dog konstatere, at der manglede nogle finjusteringer, og han kom derfor heller ikke med i finalen.


MNJ’eren scorede en fuldt fortjent tredjeplads i RallyX Nordic 2019.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

De hurtige CrossCar-racere gav fuldt gas på Nysumbanen, hvor det flotte sommervejr gav ideelle konkurrencebetingelser for startfeltet.


Tobias Andersen var tæt på at score en finaledeltagelse.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- 5 af de danske kørere er debutanter i CrossCar-klassen, forklarer Kaj Storgaard. - RallyX Nordic 2019 var reelt deres første motorløb i fuldfart, da DM-premieren blev afkortet væsentligt grundet fedtet underlag og regnvejr. Alligevel var danskernes tempo imponerende i konkurrencen fra de skrappe nordeuropæere.


Rasmus Larsen gav fuld gas i det flotte sommervejr.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- Ikke uventet scorede den regerende danske mester, Søren Jelsbak, et topresultat i finalen, siger Finn Knudsen. - MNJ’eren fightede flot for en slutplacering i TOP TRE. Med en imponerende overhaling kørte han sig ind på tredjepladsen i finalen, og var tæt på at score toeren, men blev udmanøvreret med sin egen overhalingsteknik af svenskeren Jimmie Österberg.


Dennis Munch gik til makronerne på hjemmebane.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Næstbedste dansker blev Tobias Andersen på 10. pladsen sammenlagt, som var et enkelt sekund fra at komme i finalerne. Herefter fulgte: Rasmus Larsen (12), Dennis Munch (13), Leon Sørensen (14) samt Lars Nielsen (18).


Efter flere års motorsports-pause var Leon Sørensen godt tilfreds med sit come back.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)


Lars Nielsen var flyvende på Nysumbanen.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Nysum
  •