Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Bil nyt

Tidligere motorcykelproducent tjener penge på ren luft

Bil nyt 
03/06/19 

Uffe Lauge Jensen, der tidligere har bygget luksusmotorcykler, har udviklet en teknologi, der gør forbrændingsmotorer grønnere ved hjælp af brint. Målet er at sænke verdens luftforurening. Iværksætteren forventer en omsætning på et tocifret millionbeløb i år.
 

Grundlæggeren af HYDRIVE, Uffe Lauge Jensen, har tidligere bygget luksusmotorcykler. Nu har han udviklet en revolutionerende teknologi, der optimerer benzin- og dieselmotorer, så de udover at køre længere på literen også forurener mindre.


Uffe Lauge Jensens maskine sender brint ind i bilens motor, hvilket renser den for sod og mindsker udledningen af blandt andet CO2 og NOx. Danske værksteder, der forhandler HYDRIVE, har en årlig nettofortjeneste på op til 300.000,- ekskl. moms.

"Det skal selvfølgelig være en god forretning både for os og vores kunder, men det er lige så vigtigt for os at bidrage til EU's klimamål. Vi har en mulighed for at gøre noget ved luftforureningen lige nu frem for at sidde og håbe, at den eksisterende flåde udskiftes med elbiler hurtigt nok," siger Uffe Lauge Jensen.

Udenrigsministeren kom forbi

FDM og Motor-magasinet har tidligere besøgt HYDRIVE og kørte derfra med et positivt indtryk. Det samme fik udenrigsminister Anders Samuelsen, der var forbi testværkstedet den 19. maj. Efter besøget skrev han på sin Facebook-profil, at der er behov for nye teknologier for at nedbringe udledningen af CO2 og NOx, og at HYDRIVE er et konkret eksempel på en jyde der viser vejen:

"Uffe Lauge Jensen/ Hydrive har opfundet en metode til at rense motorer. Senest har de testet deres metode på en bus. Resultat ved motorvejskørsel: 69% mindre NOx-udledning. Samtidig med at CO2 udledning også reduceres fordi brændstoføkonomien forbedres. Det er en rigtig go nyhed."

Siden 2017 har HYDRIVE givet den gas for at give flest mulige danskere – og senest også svenskere – adgang til miljøvenlig motorrens. Erhvervskunder som Contrans, Keolis og Anchersen har allerede set fidusen i at spare penge på brændstof og vedligehold af partikelfiltre. Samtidig er der kort vej for de fleste privatkunder, der vil købe en miljøvenlig motorrens: HYDRIVE forhandles indtil videre af 230 værksteder i Danmark og Sverige. HYDRIVE forventer at kunne tilbyde motorrens i flere lande i år.

HYDRIVE