Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Blancpain GT Endurance Series

Dennis Lind på podiet i Frankrig efter actionfyldt sekstimersløb

Blancpain GT
Endurance Series 

02/06/19 

Den danske Lamborghini-fabrikskører er stadig med i toppen af Blancpain GT Series Endurance Cup efter en stærk tredjeplads i weekendens sekstimersløb på Paul Ricard-banen i Sydfrankrig. Efter seks timers battle med nogle af de hårdeste konkurrenter på den internationale GT3-scene, sluttede Dennis Lind, Andrea Caldarelli og Marco Mapelli lørdag aften på en tredjeplads i tredje afdeling af Blancpain GT Series Endurance Cup på Paul Ricard. De tre Lamborghini-fabrikskørere fra FFF Racing Team holder nu en andenplads i mesterskabet.
 

– Det er en benhård serie med konkurrenter fra alle de store performancemærker, og vi havde et ambitiøst mål om at slutte på podiet. Det lykkedes, så uanset hvad er vi godt tilfredse. Samlet set bevarer vi i en stærk position i toppen af mesterskabet, og vigtigst af alt giver det hele teamet et solidt moment inden det store 24-timersløb på Spa i næste måned, lyder det fra Dennis Lind.


(Foto: Dennis Lind Racing)

Det var danskeren, som lørdag aften klokken 18.00 startede det seks timer lange løb fra en fjerdeplads. Og efter en udfordrede start lykkedes det for Lind at kæmpe sig helt frem til en førerposition, inden den tidligere Blancpain- og Super Trofeo-mester efter godt halvanden times suveræn kørsel kunne give sin Lamborghini Huracán GT3 videre til Andrea Caldarelli.


(Foto: Dennis Lind Racing)

Dennis Lind: Fantastisk arbejde af hele teamet
Med hele 49 biler til start bød løbet på masser af action, og tilskuerne blev ikke snydt for heftige battles og voldsomme crashes. Og selv om Lind, Caldarelli og Mapelli formåede at føre løbet i adskillige omgange, kæmpe, hvor der skulle kæmpes og generelt holde sig udenfor problemer, så det i løbets sidste minutter ud til, at de tre måtte acceptere en placering lige udenfor podiet.


(Foto: Dennis Lind Racing)

Men med blot fem minutter og 17 sekunder tilbage, lykkedes det for Marco Mapelli i en kvik manøvre at komme forbi en konkurrerende Aston Martin og dermed sikre Lamborghini-trioen sæsonens andet podieresultat.

– Fantastisk arbejde af hele teamet. Vi kom ikke optimalt fra start, men fik en ny chance ved den første safetycar, hvorefter vi var med i toppen igen. Det var et hårdt løb, så vi gamblede lidt undervejs, hvilket betalte sig, og så mistede vi lidt af det igen. Stærkt kørt af Mapelli til sidst. Generelt synes jeg, at vi fik det bedste ud af weekenden, og nu handler det om at bære momentet videre til 24-timersløbet på Spa, slutter Dennis Lind.

Dennis Lind Racing


Læs mere om:
  • Dennis Lind
  • Paul Ricard
  • 01/06/19 - Paul Ricard - Blancpain GT Endurance Series
  •      ASETEK SIMSPORTS