Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross

Nordjyde fortsætter med heftig 4WD-race i rallycross

Rallycross 
31/05/19 

Dennis Rømer fra Motorsport Nordjylland (MNJ) har gennem 14 år været fascineret af racing-udfordringerne i rallycross (RX). I 2018 skiftede han til den skrappeste RX-klasse: SuperCar, hvor nordjyden opbyggede en helt ny racer: VW Polo 6R RX SuperCar - lige fra allerførste møtrik.
 

- Populært sagt er kun karosseriet og VW-logoet på fronten identisk med gade-versionen af en VW Polo 6R, forklarer Dennis Rømer. - Bl.a. af brandmæssige årsager bliver al indmaden i passager-kabinen pillet ud. Desuden handler motorsport også om at undgå overflødig vægt, fordi det koster brøkdele af sekunder til konkurrenterne.


Dennis Rømer er flyvende i sin VW Polo 6R RX SuperCar

Debutåret blev en spændende og krævende oplevelse for Rømer Motorsport: - Vi fightede en del med en halvdefekt turbo, men efterhånden kom motoren op på fuld ydeevne. Desværre blev jeg sidst på sæsonen ramt af en ildebrand under et banerekord-forsøg. Derfor har vinteren stået på en grundig genopbygning af raceren samt genetablering af ledningsnettet.


Gennem 14 år har Dennis Rømer sat nordjysk præg på dansk og nordisk rallycross

Firehjulstræk (4WD) er ikke uvant for Dennis Rømer, som i 2008 blev dansk mester i en Seat Cordoba WRC.

- I nullerne lænede 4WD’erne i Rally Cross sig op af fætrene i rally, fortsætter Dennis Rømer. – På hastighedsprøverne i rally er holdbarhed og uekstrem (!) topfart i højsædet, hvorfor ydeevnen ”kun” var på 300 HK/550 Nm. Dette er i SuperCar anno 2019 opjusteret til næsten det dobbelte i ydeevne.

I 2018 var Dennis Rømer tæt på at komme i finalen ved RallyX Nordic – presented by Cooper Tires – på Nysumbanen: - Pejlemærket er derfor at få den genopbyggede racer klar til 2019-udgaven i løbsweekenden, 1.-2. juni. Jeg har et trofast og stabilt mekaniker-team, hvorfor vi nok skal blive klar i rette tid. Samtidig har vi en meget større erfarings-ballast at trække på i forhold til sidste år.


Dennis Rømer har fået god speed i sin 4WD-racer

SuperCar-raceren er blandt de hurtigste inden for motorsport på verdensplan. Efter 1,9 sekunder runder speedometret på VW Polo 6R RX SuperCar’en de 100 km/t: - De 560 HK/820 Nm bliver overført via en 5-trins sekventiel gearkasse. Når først startlamperne er slukket, har jeg således ikke brug for at røre koblingen. Efter et lille vip på gearstangen skifter den selv til et højere eller lavere gear.


VW Polo 6R RX SuperCar’en kører kontrolleret med træk på alle fire hjul gennem svingene

I RallyX Nordic 2019 får Dennis Rømer konkurrence af SuperCar-teams fra: Danmark, Norge, Sverige og Finland: - De tre bedste kørere fra hvert semifinaleheat kommer gennem nåleøjet til finalen. Derfor satser jeg en forbedring af sidste fjerdeplads i den ene semifinale, idet jeg i mellemtiden har indhøstet mange vigtige konkurrence-erfaringer med 4WD-raceren.


Det er altid et spændende projekt at opbygge en fuldblods baneracer til konkurrencebrug

Rømer Motorsport påregner at køre udvalgte nordeuropæiske løb senere på 2019-sæsonen.

Åge Keseler Kirketerp