Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

European F3 Open

Nicolai K. avancerer i F3-serien

Formel 3
Euro Open 

29/05/19 

Danske Nicolai Kjærgaard har efter bare 6 løb allerede nu sat en streg under, at han også kan begå sig i europæisk motorsport. Han ligger som nummer 7 i den samlede stilling i EuroFormula Open og er bedst placerede Carlin-kører. Sideløbende er han også i gang med studentereksamen på Rybners i Esbjerg.
 

Som debutant i EuroFormula Open turde 19-årige Nicolai Kjærgaard på forhånd ikke sætte sine eller andres forventninger alt for højt. Efter blot 3 løbsweekender med i alt 6 løb kan han godt lægge beskedenheden på hylden.


(Foto: EuroFormula Open)

Det går nemlig flot fremad for den unge danske kører fra Esbjerg, om end han i lighed med de 3 øvrige kørere i det engelske Carlin-team har svært ved at få fart nok i bilerne under tidskørslerne til at få nogle startplaceringer helt fremme i feltet. Det var også tilfældet under weekenden F3-race på Hockenheim i Tyskland.

”Jeg startede som nummer 11 og 10 henholdsvis lørdag og søndag, og når man ligger dernede, bliver det alt andet lige noget sværere. Men lørdag sluttede jeg på en 9. plads og hentede et par points, og søndag gik det endnu bedre. Her fik jeg en 6. plads”, siger Nicolai K.


(Foto: EuroFormula Open)

I den samlede stilling er Nicolai K. nu placeret som nummer 7 ud af 21 biler og ligger således i den bedste tredjedel. Som bedst placerede Carlin-kører har han også passeret teamkammerater med flere års erfaring i EuroFormula Open.

- Jeg er bestemt tilfreds med udviklingen i denne sæson, når jeg skeler til, at både bilen og banerne er helt nye for mig. Næste løb køres på Spa-banen i Belgien den 8. og 9. juni, og den bane har jeg kørt på et par gange tidligere, siger Nicolai K.


(Foto: EuroFormula Open)

Når han ikke kører Formel 3, går han på HHX på Team Danmark-ordningen på Rybners i Esbjerg, og i disse uger er det også studenterhuen, der står på spil.

Næste mandag skal Nicolai således op i mundtlig Afsætning, og senere på dagen pakker han sit habengut og flyver til England for at forberede sig til løbene i Belgien weekenden efter.

Teddy Gehrke


Læs mere om:
  • Nicolai Kjærgaard
  •