Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Mestrene ”lagde blødt ud“, og satte alligevel tiderne

DM Rally 
27/05/19 

Sidste års DM-vindere Rasmus Sørensen og Heidi Knudsen dominerede i R2-klassen.
Med rævesmil og glimt i øjnene forklarer de regerende R2-mestre, Rasmus Sørensen og Heidi Knudsen, Stenløse/Egtved, baggrunden for deres klassesejr i årets anden DM-runde, det 170 kilometer lange og komprimerede midtjydske Rally Kjellerup:
 

- Vi valgte at køre fornuftigt og meget bevidst fra starten. Tempoet var højt, men ikke for højt, og det kørte helt planmæssigt!


Ifølge Sørensen og Knudsen kørte de ”fornuftigt og planmæssigt“, omend stærkt nok til at sætte tiderne i R2-klassen på alle syv meget hurtige hastighedsprøver
(Foto: MD, specialpress@gmail.com - autoMOTIV)

I det mindste næsten. For i hurtige R2-klasse satte den sjællandsk-sydjydske duo ganske enkelt tempoet på alle rallyets syv hastighedsprøver, der havde en samlet længde på henved 90 kilometer.


Rasmus Sørensen og Heidi Knudsen startede dagen med rekognoscering og notekørsel på rallyets tre prøvestrækninger efterfulgt af en kaffepause
(Foto: MD, specialpress@gmail.com - autoMOTIV)

Allerede fra dagens første sekundduel på en rundbane kørte de i deres Peugeot 208 R2 fra de nærmeste konkurrenter. Og det fortsatte på en gennemgående strækning med skarpe sving efterfulgt af endnu en rundbane, hvorefter de tre meget hurtige prøvestrækninger blev gennemkørt igen og afsluttet med en ekstra og pointgivende rundtur på en strækning, der allerede to gange tidligere på dagen var kørt på.


(Foto: MD, specialpress@gmail.com - autoMOTIV)

Mistede et sidespejl
- Vores tider på de første tre prøver var okay, så efter servicepausen fik bilen fuld gas på de sidste fire prøver, fastslog Rasmus Sørensen sekunderet af co-driver Heidi Knudsen:
- Vi fik nogle gode point med hjem. Det giver os luft i forhold til konkurrenter som Frank Nielsen, Kasper Nyman og Lasse Sørensen!

Helt gnidningsfrit forløb dagen dog ikke for Peugeot-holdet, der undervejs blev en kende for nærgående i en chikane, som svarede igen ved at rive et sidespejl af bilen. Men det var billigt sluppet i forhold til dagens pointhøst.


(Foto: MD, specialpress@gmail.com - autoMOTIV)

Positiv pointstatus
Efter afvikling af to af sæsonens ialt seks tællende mesterskabsløb fører Rasmus Sørensen og Heidi Knudsen nu R2-klassen med 60 point foran Frank Nielsen/Per Brodersen i Citroën C2 R2 med 41 point, Kasper Nyman/Claus Kammersgaard i Skoda Fabia R2 og Lasse Sørensen/Karsten Isaksen i Opel Adam R2 - begge med 34 point. I den samlede stilling i det officielle DIF Danmarksmesterskab - Autoplus Dansk Super Rally - er de før turneringens tredje løb på en delt tredjeplads med Kim Boisen og Louise Christiansen i BMW M1. Hver med 97 point. DM-opgøret anføres efter to løb af Kristian Poulsen/Ole Frederiksen og sidste års DM-vinder Ib Kragh sammen med Ditte Kammersgaard begge i Skoda Fabia R5 og med henholdsvis 119 og 101 point.


Rasmus Sørensen og Heidi Knudsen glade og tilfredse med dagens pointhøst ved Arena Midt i Kjellerup efter dagens DM-rally i et hæsblæsende tempo
(Foto: MD, specialpress@gmail.com - autoMOTIV)

Næste DM-runde er Sydjysk Rally, der køres den 29. juni ved Esbjerg.

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress

Læs mere om:
  • Kjellerup
  • 25/05/19 - Kjellerup - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: