Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Nicolai Jensen er vild med den nye Adam Cup Denmark serie

DM Rally 
27/05/19 

Nicolai er vild med den nye Adam Cup Denmark serie, hvori han deltager sammen med sin codriver Vagn Åge Hansen/Vejle, og efter den sidste kørte hastighedsprøve til DM2 Rally Kjellerup, lørdag den 25. maj, så var han slet ikke i tvivl, cuppen har den tætteste og mest intense konkurrence i nogen klasse i dansk rally pt.
 

Nicolai Jensen/Horsens, kører for teamet – Bilhuset CMD, og havde til DM2 en samlet andenplads fra DM1 at skulle forsvare, cuppen havde denne gang 9 mandskaber til start, altså 9 identiske biler, hvorved tiderne og konkurrencen internt er knivskarp.

Prøverne til DM2 havde en langt hurtigere layout i forhold til det forgangne DM, så noterne skulle tilpasses de hurtige lange sving, mange skæve toppe og til ofte at skulle køre tæt top tophastighed.

Nicolai Jensen:
”Allerede på prøve 1 kogte adrenalinen, da vi med 155 km/t hen over en Top Højre 5 fik en udfordring med en løs bagende, så rat korrektionerne gik ’lystigt’, så kan det godt være at man lige holdte vejret i et kort sekund”.

Resten af prøven, og på de to næste inden pausen, blev kørt med en 2 procents margen op mod de 100 %, så 98 % attack, alt under dette, så er man hængt af føre flokken i klassen.

Til pausen kom der nye bremser på, og de ’rigtige’ bagdæk, og nu kunne bagenden hænge ved i de hurtige svingkombinationer på de fire sidste afgørende prøver.

Der blev kørt med max speed på disse fire, og på løbets sidste prøve, som var Power stagen, som giver yderlig 3 point som den hurtigste, der fik den fuld kniv

Men i en H2, dér trak Nicolai bremsepunktet til sidste millimeter, og i svinget lå lidt løst grus, det kostede tid, bagkofanger og en baglygte, men prøver man ikke, så vinder man ikke !!!

Udfaldet af løbet gav cuppens mest trælse placering, nemlig fjerdepladsen, så nu er Bilhuset CMD Teamet på den samlede tredjeplads i cuppen.

På dagen, var de andre bare bedre og hurtigere, nu skal bilen gøres klar til den kommende afdeling, lørdag den 29. juni med base ved Korskro banen nær Esbjerg, og JA, fuld ild der også, ellers ser man kun røven af de andre ADAM cup biler.

Allan POST


Læs mere om:
  • Kjellerup
  • 25/05/19 - Kjellerup - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: