Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Tilfredshed hos Bisted Motorsport efter DM2 i Kjellerup

DM Rally 
28/05/19 

Highway stages - prøverne til DM2 Rally Kjellerup, lå ikke umiddelbart fantastisk til Jesper Bisted/Horsens og Arly Larsens/Dianalund, da deres super fede Ford Fiesta Super 2000 kun har en top speed på 174 km/t.
 

De tørre tal: løbet havde 84 startende biler, heraf kom 67 af dem i mål. Jesper og Arly kørte en fjerde plads hjem i klassen, samt den generelle sjette plads, og hurtigste Super 2000 bil på dagen, så teamet var godt tilfredse.

Og Jesper viste ro og koldblodig hele løbet igennem, trods en vanskelig start for teamet. Vejret på dagen var perfekt til rally, og det største problem var at vælge compounden på dækkene, hårde eller blødere. Og det hele blev vanskelig gjort af, at der på prøve 2 var vente tid inden starten, og Bisted Motorsport havde til de første tre prøver valgt en hård compund, helt klart det forkerte valg, til Jespers kørestil og prøvernes udformning.

Jesper fortæller:
”prøverne var virkelige hurtige, og på de hårde dæk, så havde bilen ikke optimalt greb, og med op mod 174 kilometer i timen, så er friktionen imellem gummi og asfalten SÅ vigtig, både under nedbremsningerne og i de virkelig hurtige sving kombinationer med mange små og skæve bakketoppe”.

”Jeg skulle ikke spille helt under de konditioner, og kørte med kløgt på de første tre prøver, herefter var der service, og vi fik de rigtige dæk på til forholdene”.

Fire prøver var der efter service, og efter at have fået de rigtige dæk monteret, så strammede Jesper grebet om ruskindsrattet, nedbremsninger blive trukket til sidste mulige meter, og svinghastighederne blev hævet betydeligt, men dog stadig med en lille sikkerheds margen.

For konsekvensen på denne slags prøver er fatale hvis man forlader idealsporet, og det måtte flere sande, så flere måtte udgå med svære karosseri folder, og det var Jesper indstillet på, IKKE skulle ske!

Efter syv hastighedsprøver kunne Jesper og Arly sætte yderlig point på kontoen i DM regi, og sætte X ved en flot indsats af hele teamet, og nu skal bilen hjem og tjekkes igennem, og dejligt at skulle hjem og vaske og klargøre en bil, som bare fungerer optimalt.

Allan POST


Læs mere om:
  • Arly Larsen
  • Jesper Bisted
  • Kjellerup
  • 25/05/19 - Kjellerup - DM Rally
  •