Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Tæt kamp i langdistanceløb på Ring Djursland

Danish Endurance
Championship 

26/05/19 

DEC - Danish Endurance ChampionshipTre teams i kamp om sejrene i Danish Endurance Championship
Der kom italiensk fuldblod på førstepladserne, da årets tredje og fjerde afdeling af Danish Endurance Championship blev afviklet på Ring Djursland. Og der var vel at mærke tale om en premieresejr på den svære racerbane, for aldrig tidligere var der her blevet kørt race med Lamborghinier.
 

Lørdagens løb blev vundet af Lisby Racing, hvor Gunnar Lisby Kjær, Lemvig, og Torben Ingerslev, Struer, i en Lamborghini Huracan Super Trofeo kom først i mål, mens det dagens efter var en tilsvarende bil kørt af Michael Rosenkilde Nissen, Middelfart, og Lasse Sørensen, Svenstrup, for Dream Concept Motorsport, som sejrede. Men også et tredje team var med i kampen om de største pokaler. Det var United Project Motorsport, hvor Thue Henriksen, Isenvad, og Michael Vesthave jr., Aarhus, kørte andenpladser hjem i weekendens to løb.


United Projects Motorsport (468) var først inde i første sving, men blev hurtigt overhalet af Lisby Racing (444). Da de fik en stop-and-go-straf, gik søndagssejren til Dream Concept Motorsport (437).

Til søndagens løb var det ellers sidstnævnte mandskab, som havde sat deres Mitjet-racer på pole position, men allerede på den første omgang blev de passeret af Lisby Racings Lamborghini. Senere begyndte Dream Concept Motorsports tilsvarende bil også at presse på bagfra, og til sidst måtte United Project Motorsport afgive tredjepladsen, men kampen fortsatte godt hjulpet af, at der gennem løbet blev indsat safety car flere gange, så feltet blev samlet.

Med mindre end ti minutter igen havde Lisby Racing 11 sekunders forspring til United Project Motorsport, som igen var mindre end tre sekunder foran Dream Concept Motorsport. Men så blev Lisby Racing idømt en 30 sekunder lang stop-and-go, hvilket rykkede teamet ned på tredjepladsen. United Project Motorsports Mitjet-racer førte nu løbet, men føringen blev kort. Blot to omgange senere blev bilen overhalet af feltets anden Lamborghini, som dermed sikrede Dream Concept Motorsport sejren.


Der blev også kæmpet i pitten i forbindelse med det obligatoriske pitstop. Her er det René Nielsen og Søren Behnfeld, som skifter plads.

Ligesom de to Lamborghini-teams delte sejrene i generalklassementet og division 4 for de hurtigste biler, var der heller ingen teams, som i de øvrige divisioner kunne vinde begge afdelinger.

I division 1 blev løbssejrene fordelt mellem de to Peugeot-teams HH Racing og Normann Racing. I division 2 gik førstepladserne til henholdsvis Kia Danmark Racing og Dan Agro Racing, mens vinderne i division 3 var henholdsvis Perfection Racing Europe og Insight Racing.

Padborg Park

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 26/05/19 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
  •