Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

ADAC GT Masters

Nicolai Sylvest var tæt på podiet på Most i Tjekkiet

ADAC GT
Masters 

25/05/19 

Nicolai Sylvest sidder i år bag rattet af Molitor Racing Systems BMW M6 i ADAC GT Masters, og efter sæsonstarten – hvor han ikke havde haft mulighed for at teste bilen, og alligevel kom på podiet – deltog han og makkeren Jens Klingmann i Storebededagsferien i årets anden afdeling af mesterskabet på den tjekkiske racerbane Autodrom Most.
Forventningerne var derfor store før weekendens to løb.
 

”Jens lavede en rigtig god start i søndagens heat og var allerede oppe som treer på første omgang,” fortæller Nicolai Sylvest, der overtog BMW’en på samme position efter det obligatoriske pitstop. ”Jeg formåede at holde vores tredjeplads, men jeg kunne også køre ind på den forankørende, som lå på andenpladsen.”

”Men pludselig ville motoren ikke tage gas, og der kom en alarm om lavt benzintryk. Jeg prøvede at tænde den ekstra benzinpumpe, men det hjalp ikke. Og så tænkte jeg på en procedure fra en teknisk manual fra BMW Motorsport.”

Efter at have trykket på en del knapper kunne Nicolai Sylvest til sidst starte bilen igen.


Kursen var sat mod podiet for Nicolai Sylvest i den blå og sorte BMW M6
(Foto: Axel Weichert)

”Heldigvis var BMW’en stadig rullende, da det skete, og selv om jeg havde mistet nogle pladser, var jeg ikke røget længere tilbage, end at jeg lå på ottendepladsen,’ siger han. Nicolai Sylvest kom i mål som otter og treer i juniorklassementet.

”Jeg havde håbet på, at jeg skulle på podiet for at få en pokal som nummer tre blandt juniorerne, men da jeg steg ud af bilen, fik jeg at vide, at Jens og jeg havde fået en straf på 30 sekunder. Under kørerskiftet i pitten stod et teammedlem ikke indenfor det felt, hvor han måtte stå, da jeg begyndte at køre. Det gav os ikke nogen fordel, men regler er regler, og jeg har ondt af hele teamet, som gennem hele weekenden havde knoklet og skabt grundlaget for resultatet.”

Mekanikerne havde netop knoklet, for da Nicolai Sylvest og Jens Klingmann lørdag kørte weekendens først løb på banen, endte det med skader på teamets BMW M6.


Nicolai Sylvest i dialog med sin engineer inden starten i Most

”Jeg havde kvalificeret bilen til position 7 blandt de 31 biler i feltet, og jeg fik en superstart, så jeg var fremme som firer,” siger Nicolai Sylvest.

”Desværre lavede en konkurrent en hovedløs nedbremsning for enden af langsiden. Han kørte ind over græsset og endte med at påkøre mig i siden. Der skete heldigvis ikke noget med mig, men det betød, at mekanikerne skulle bruge det mest af natten til at gøre bilen klar igen. Havde det ikke været for deres fantastiske indsats, var Jens og jeg ikke kommet til start i søndagens løb.”

Sylvest Motorsport


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • Most
  • 19/05/19 - Most - ADAC GT Masters
  •      ASETEK SIMSPORTS