Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross

Ulrik Linnemann satser på topresultater i RallyX Nordic

Rallycross 
23/05/19 

NEVER GIVE UP er valgsproget for Rally Cross-entusiasten: Ulrik Linnemann fra Motorsport Nordjylland (MNJ).
Himmerlændingens altid positive og optimistiske indgangsvinkel til offroad-banesportens udfordringer bevirker nu, at Linnemann Motorsport har etableret et samarbejde med RX-topteamet: Olsbergs MSE fra Sverige.
 

- Det har altid været mit hovedsigte at blive frontkører i RX-kongeklassen: SuperCar, konstaterer Ulrik Linnemann. – Jeg debuterede i 2018 med en VW Polo 6R RX SuperCar. I rookie-året var den helt store oplevelse RallyX Nordic-afdelingen på min hjemmebane i Nysum.


Linnemann Motorsport ser frem til en spændende RallyX Nordic-sæson i den potente Honda Civic SuperCar
(Foto: Photo-Graphic)

Allerede i første kvalifikationsheat gik gearkassen i stykker: - Teamets mekanikere knoklede heroisk, så jeg kom heldigvis til kørende igen. I finalen gik jeg i front efter en kanonstart, og endelig blev jeg tilsmilet af konkurrenceheldet og scorede min allerførste internationale sejr i RX SuperCar.

Samarbejdet med Olsbergs MSE betyder samtidig skifte til en fuldt 2019-opdateret Honda Civic RX SuperCar.


Ulrik Linnemann gav Inger Støjberg (t.v.) en biloplevelse for livet ved Dansk Motorshow i Herning
(Foto: PhotoGraphic)

- Honda’en yder 600+ HK/900+ Nm, fortsætter Ulrik Linnemann. - Det er afgørende med de 70 HK motorkraft mere i forhold til Polo’en, når det gælder om at komme først ned til første sving.

Samtidig er afstanden mellem de to hjulaksler noget længere. Herved bliver RX-raceren mere letkørt, idet den ikke er ustabil i hurtige sving og hen over hop/jumps.Ulrik Linnemann konkurrence-testede i 2018 Honda Civic RX SuperCar’en sammen med Olsbergs MSE
(Foto: PhotoGraphic)

Linnemann Motorsport præsenterede raceren ved Dansk Motorshow i Messecenter Herning, og hvor mange tilskuere fik lejlighed til at beundre fartmaskinen in action på Ungskueskuepladsen. Med firehjulstræk accelerer RX Super Car’en heftigt, når hestekræfterne slippes løs.

- Inden for 2 sekunder er hastigheden oppe over 100 km/t, fortsætter Ulrik Linnemann. – Det er en eventyrlig oplevelse som racing driver at få dette fartkick. Ved arrangementet havde jeg i øvrigt den sportsglade minister: Inger Støjberg med i højresædet. Hun konstaterede, at det havde været en biloplevelse, som hun aldrig ville glemme. Samtidig var det endnu bedre end en polterabend, for her behøvede man IKKE at blive gift bagefter…..


Ulrik Linnemann er fuldt klar til at jonglere med de mange hestekræfter i den turboladede Honda Civic RX SuperCar.

På hjemmebane får Ulrik Linnemanns mange RX-fans mulighed for at se nordjyden in action ved MNJ’s afdeling af RallyX Nordic i løbsweekenden: 1. og 2. juni. Den nordeuropæiske løbsserie fik 2019-premiere ved et dobbelt-arrangement på RX-mekkaet: Höljes i Sverige midt i maj.

Åge Keseler Kirketerp