Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Youngtimer Challenge

YTCC med seværdigt Aarhus løb

Youngtimer 
22/05/19 

Youngtimer Touring Car Challenge, også kendt som YTCC, leverede seværdig kørsel gennem tre dage, i forbindelse med Classic Race Aarhus.
 

Den snævre gadebane rundt om Mindeparken bød velkommen til 32 sultne YTCC kørere, i en weekend der ikke talte med til mesterskabet, men hvor der blot blev kørt om pokaler for denne weekend, og ikke mindst titlen som vinder af CRAA.

Michael Skipper lagde hårdt ud med at køre hurtigste tid i Division 1, men måtte også stoppe før tid, da han havde en lille kontakt med en konkurrent, som gav lidt skader på styretøjet. Brian Mikkelsen, Morten Søgaard-Linnet og Emil Nielsen gjorde det til en BMW 1-4 inden Sebastian Petersen fik Toyota Supra’en kørt ind på 5. pladsen.


Nogle gange er det med nogle midterstriber på banen – meeen, man kan nu også snige 3 biler side om side i trætunnelen, hvis bilerne ellers ikke er for store.
(Foto: JJ Media)

I Division 2 var det Ole Sondrup som var hurtigste mand, med teamkollega Kurt Poulsen på P2, mens Mikkel Obel fik kørt den lille hurtige Citroen Saxo ind på tredjepladsen.

Rasmus Vorre var den hurtigste mand i Division 3 foran Michael Terkildsen og Peder Skipper. Det var samtidig debut i Aarhus for Vorre, så det var en flot debut til den unge kører.

John Lykke Gregersen var, ligesom på FDM Jyllandsringen for 14 dage siden, en enlig svale i Division 4, som er en ny Division i år for klassiske Youngtimer biler, og han snuste rundt midt i feltet.


Regnen ramte i kvalifikationen, og så var Sebastian Petersens Supra næsten ved at udvikle sig til en flyder.
(Foto: JJ Media)

Vejret havde ændret sig fra tørt men diset vejr til decideret regnvejr, da kvalifikationen skulle køres fredag eftermiddag.

Det gav nogle nye ansigter i front af Divisionerne, da Martin Sally Pedersen tog Pole Position i Division 3, foran Rasmus Pedersen og Rasmus Vorre – tre gange forhjulstrækker i top 3, inden de knapt så regnvejrsglade baghjulstrækkere kom bagefter.


John Lykke Gregersen var desværre ene mand i Division 4 denne weekend. Men med generelle 6. og 7. pladser i de tre løb, kørte han en flot weekend. Mon der snart er nogen der tør lege med ham i Division 4?
(Foto: JJ Media)

Ole Sondrup fik dog den baghjulstrukne BMW E36 kørt til Pole Position i Division 2, men kun marginalt foran Mikkel Obel i den forhjulstrukne Saxo. Claus Svanholm gjorde en rigtig god figur med tredjepladsen.

Division 1 havde lidt overraskende Rene Jensen som den hurtigste mand. Han plejer at snuse rundt i toppen af feltet, men plejer sjældent at snakke med omkring Pole – men det gjorde han denne gang. Flot kørt! Emil Nielsen var den næsthurtigste bil foran Michael Skipper – men det blev desværre også det sidste at vi så til Emil denne weekend. Han røg af banen i Sving 1, hvor forenden på BMW’en blev så kraftig skadet at CRAA var slut for ham. Super synd, men vi håber snart at se ham på banen igen. Derfor blev kvalifikationen også afsluttet bag Safety Car, så man kunne få hans bil ryddet væk.


Martin Sally Pedersen havde masser af fart på i Division 3 – det var stort set kun når han skulle overhales af Division 1 biler, at der var nogen biler i nærheden af ham.
(Foto: JJ Media)

Lørdag morgen var regnen væk igen, men havgusen drev til tider ind over banen, så der kun var sigtbarhed på nogle få hundrede meter. Derfor var det også lumske forhold for kørerne, da første løb skulle køres 9.15.

Erik Holgersen lavede en fantastisk start fra P8, og var helt oppe på en generel andenplads i Sving 1. Han og Rene Jensen stak af i front, inden Holgersen kom forbi, og havde et pænt forspring til forfølgerne. Jensen måtte desværre trække sig senere i løbet på grund af en defekt kobling.

Brian Mikkelsen og Sebastian Petersen nærmede sig Holgersen med stormskridt, og om det var lidt for meget kiggen i bakspejlet eller andre faktorer som gjorde det, skal vi lade være usagt – men Holgersen endte desværre med snuden i en dækstabel, og måtte herefter udgå med en skadet kofanger.


Rene Jensen er altid frisk på lidt bred kørsel, men leverede også hurtig kørsel i både kvalifikationen samt heat 3.en havde masser af fart på i Division 3 – det var stort set kun når han skulle overhales af Division 1 biler, at der var nogen biler i nærheden af ham.
(Foto: JJ Media)

Mikkelsen og Petersen zigzaggede sig vej gennem de langsommere biler, som skulle overhales med en omgang, og krydsede målstregen med mindre end 0,1 sekund imellem sig. Fedt og tæt ræs i Division 1. For øvrigt sluttede Michael Skipper på P3.

I Division 2 blev det Mikkel Obel og Kurt Poulsen som skulle kæmpe kofanger mod kofanger omkring sejren. Der var dog en kæmpe forskel på 0,5 sekund imellem de to henover målstregen. Men der blev kæmpet om det mellem de to, med Claus Svanholm på tredjepladsen.

Martin Sally Pedersen kørte en sikker sejr hjem i Division 3, hvor de to gange Rasmus havde en duel omkring de sidste to podiepladser – med Pedersen foran Vorre.


Anders Atke Jakobsen (302) havde fundet en Ford Puma frem til Division 3. Her ses han foran Division 2 kørerne Mikkel Obel (261) og Kurt Poulsen (266).
(Foto: JJ Media)

Lørdag eftermiddag var banen tør og fin til ræs, så her blev der virkelig givet gas, med omgangstider omkring 6 sekunder hurtigere pr omgang end morgenens løb.

Godt nok have Martin Sally Pedersen igen snuden foran i Division 3, men Rasmus Vorre og Rasmus Pedersen var ikke langt fra ham, uden at lykkedes dem at komme i egentlig nærkamp.

Ole Sondrup leverede et pragtstykke af en kamp i Division 2. Godt nok havde den lokale kører været hurtig i løb 1, men et defekt hukommelseskort i dataloggeren gjorde at han blev diskvalificeret fra det første løb. Det gjorde han dog godt igen i løb 2, hvor han kørte sig hele vejen fra 32. startposition til en generel 9. plads – og sejr i Division 2. Og det helt uden nogen form for Safety Car. Claus Svanholm kom ind på andenpladsen, og Søren Christensen sluttede P3.


Claus Svanholm kørte rigtig flot gennem hele weekenden. Der var et par øjeblikke hvor betonen var lige ved at springe ud foran ham, men han holdt bilen på vejen og blev også belønnet til sidst.
(Foto: JJ Media)

I Division 1 havde Sebastian Petersen fået nok af at kigge på bagkofangeren på Brian Mikkelsens BMW, så de to byttede meget hurtigt plads i løb 2, hvor Mikkelsen trods ihærdige forsøg ikke kunne komme foran igen. I stedet endte det med at Michael Skipper lå centimeter fra bagkofangeren på Mikkelsen, da de krydsede målstregen 11 omgange senere.

Det blev også de tre navne at vi kom til at se i toppen i weekendens 3. og sidste heat, som blev kørt søndag eftermiddag. Her var det dog i rækkefølgen Petersen, Skipper og Mikkelsen. Efter de tidligere koblingsproblemer var Rene Jensen nu med i kampen igen, og sluttede mindre end et halvt sekund fra Mikkelsen. Et flot comeback.


Erik Holgersen lå stærkt ud i Heat 1, indtil en dækstabel kom i vejen for ham. I heat 3 var han også tæt på fronten af feltet, men her fik han et lille skub i siden i det første sving, hvilket gjorde at døren faldt af hængslerne, og han måtte køre i pit før tid.
(Foto: JJ Media)

Ole Sondrup satte alle på plads i Division 2, som vi så ofte har set før, i de mesterskabstællende løb. Bjarne Haa Rasmussen fik kørt sig op på andenpladsen med nogle flotte overhalinger, hvor han bl.a kom forbi Claus Svanholm tre omgange før mål.

Martin Sally Pedersen ryddede bordet i Division 3, med weekendens 3. sejr, og igen med 2x Rasmus på de efterfølgende pladser – Pedersen foran Vorre. Dermed fik BMW raceren ikke et ben til jorden i denne weekend i Division 3, som var domineret af de tre forhjulstrækkere Corsa, 106 og Saxo.


Erik Hawaleschka Madsen gjorde det især godt i regnen i kvalifikationen. Men et sats på slicks til finaleløbet, hvor der var fugtig asfalt igen, gjorde at han trak i pit allerede efter opvarmningsomgangen.
(Foto: JJ Media)

Til sidst skulle der uddeles pokaler til de kørere som sammenlagt havde fået de bedste resultater gennem weekenden.

Sebastian Petersen vandt Division 1 foran Brian Mikkelsen og Michael Skipper.


(Venstre til højre) Michael Skipper, Sebastian Petersen og Brian Mikkelsen havde mere travlt med at åbne champagne end at vise pokalerne frem.
(Foto: JJ Media)

Claus Svanholm var podiedebutant, i hans blot 3. løbsweekend – og så sluttede han endda som samlet vinder af Division 2 foran Ole Sondrup og Bjarne Haa Rasmussen.


(Venstre til højre) Bjarne Haa Rasmussen, Claus Svanholm blev slået af Ole Sondrup i champagneåbning.
(Foto: JJ Media)

Det var ingen overraskelse at Martin Sally Pedersen blev vinder af Division 3, mens Rasmus Pedersen blev toer foran Rasmus Vorre.


(Venstre til højre) Rasmus Pedersen, Martin Sally Pedersen og Rasmus Vorre på podiet efter weekenden.
(Foto: JJ Media)

Det var afslutningen på en Classic Race Aarhus weekend, hvor YTCC helt undgik Safety Car perioder, på nær afslutningen af en regnvåd kvalifikation. Flot kørt – og bevis på at man kan køre ræs mellem betonklodserne, uden at der skal være afbrydelser hele tiden.

Klassen skal allerede i aktion igen i den kommende weekend, hvor årets 2. mesterskabstællende afdeling bliver kørt på Ring Djursland.

Indtil videre har 38 kørere meldt deres ankomst, men det er ikke usandsynligt at der dukker et par stykker mere op, inden det går løs i weekenden.

Tidsplanen er som følger (med forbehold for ændringer):

Lørdag
Tidtagning 11:45
Løb 1 14:20

Søndag
Løb 2 09:00
Løb 3 11:25

Kørerforeningen YTCC
Youngtimer Touring Car Challenge

JJ Media


Læs mere om:
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 19/05/19 - Mindeparken (Gadeløb) - Youngtimer
  •