Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legend Car Cup

Brat afslutning i Aarhus for Valentin

Legend Car 
21/05/19 

Classic Race Aarhus fik en brat afslutning for Mathias Valentin i OK Mobil1 Legend Car Cup.
 

Det var debut på den smalle gadebane for den 19-årige racerkører fra Gørlev, men den nye bane skulle ikke blive den eneste udfordring.

Vejret gennem weekenden var nemlig meget ustabilt, men fredagens træning blev startet på en tør bane.

Racerløb mellem betonklodser bliver ofte plaget af afbrydelser, så det blev kun til en enkelt flyvende omgang i træningen, inden at er kom Safety Car på banen, da en konkurrent var stoppet ude på banen. Det blev til en intetsigende 16. plads i det 37 bils store felt.

Dermed skulle teamet hovedkulds ind i kvalifikationen, som tilmed skulle blive en våd kval, da himlen havde åbnet sig.


(Foto: JJ Media)

Efter en lidt forsigtig start – og en Safety Car periode, fik bilerne omkring 4 flyvende omgange, hvor omgange skulle sidde lige i skabet. Den første flyvende omgang rakte til 3. hurtigste tid af alle, mens den anden flyvende omgang var Pole Position. Det lykkedes ikke nogen af konkurrenterne, og derfor kunne DIF Danmarksmesteren fra 2018 skrive sin første Pole Position i Legend Car på CV’et – i hans blot anden weekend i klassen.

Herefter var der næsten 24 timers ventetid, inden løb 1 skulle køres lørdag eftermiddag.

En speciel regel i Aarhus var at kvalifikationsresultatet også gav den præcise startopstilling til løb 1. Normalvis i Legend Car byttes der rundt på top-20. Men det blev der ikke til dette løb, for at undgå ekstra tumult i midterfeltet, når de hurtigere kørere skulle forsøge at kæmpe sig frem i feltet, som man ellers ser på almindelige baner.

Derfor havde Valentin frit udsyn til de 5 røde startlamper.

Til denne weekend havde holdet fået dekoreret bilen, så den ikke længere var snehvid, men i stedet himmelblå med nummer 11 på dørene.


(Foto: JJ Media)

Der var en smule kriller i maven hos den unge kører, da det var blevet til meget få starter i den nye bil.

Men da lamperne gik ud, blev det til en rigtig fin start, og han kom også først ned i Sving 1.

Første omgang i løbet var den allerførste omgang på helt tør bane, grundet havgus i fredagens træning.

Som den førende i løbet, var det dermed et hop ind i det ukendte, hvor Mathias ikke havde nogen andre kørere at måle sig imod foran.

Halvvejs rundt på omgangen var der den drilske rundkørsel, der køres som en højre/venstre/højre kombination, hvor man træder lidt på bremsen, og så ellers styre ind.

Uheldigvis blev det til et lidt for hurtigt hop ind i det ukendte, og betonklodserne mødte den kun 2 uger gamle racerbil. Bilen ramte i en let vinkel, så den blev kastet ud midt på banen, hvor en bagvedkørende ikke kunne undgå den.

Heldigvis skete der kun materiel skade, og en ordentlig omgang blå mærker til begge kørere.


(Foto: JJ Media)

Men den himmelblå Ford Sedan lignende Legend Car med nummer 11 på døren var kvast. Rammen på den havde fået et ordentligt hug, og teamet mekanikere kunne med det samme se, at de ikke havde mulighed for at fikse det inden weekendens 2. og 3. løb, som ellers først skulle køres 16 timer senere.

Det blev en rigtig lang tur hjem til Gørlev, med en stor usikkerhed omkring fremtiden for holdet. Den næste afdeling køres allerede i den kommende weekend på Ring Djursland, men i skrivende stund er det usikkert om holdet kommer til start eller ej.

Det bliver i hvert fald nogle lange dage på værkstedet, hvor skal arbejdes rigtig rigtig hårdt, hvis teamet skal nå at være tilbage på banen.

Valentin Motorsport

JJ Media


Læs mere om:
  • Mathias Valentin
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 19/05/19 - Mindeparken (Gadeløb) - Legend Car
  •