Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legend Car Cup

Betondebut til Valentin

Legend Car 
15/05/19 

Mathias Valentin skal ud i en helt ny disciplin denne weekend – racerløb mellem betonklodser.
Den 19-årige racerkører fra Gørlev skal for første gang deltage i Classic Race Aarhus, når OK Mobil1 Legend Car Cup skal køre sæsonens anden afdeling.
 

Ved Legend Car debuten for tre uger siden på Padborg Park, var Valentin på trods af kun få omgange i bilen inden weekenden, med helt fremme, med en andenplads i weekendens første heat.

Det er dog en helt anden disciplin at køre på en gadebane, hvor der er kontakt afregning såfremt at man bare laver den mindste fejl.

Faktisk kan det ligeså vel være en andens kørers uheld, som kan få en indflydelse på ens eget løb. Banen er så smal, og på trods af at bilerne også er væsentlig mindre end alle de andre klasser, så kan det stadig være svært at overhale, uden nogle gange at tage nogle chancer.


(Foto: JJ Media)

Den hvide Ford Sedan med startnummer 11 beviste på Padborg Park, at skiftet fra en forhjulstrukken standardvogn til en lille baghjulstrukken Legend Car med tendensen som en gokart, ikke var noget større problem for Valentin. De mange år i gokart er helt sikkert også noget der har hjulpet den unge racerkører.

Men med 39 andre sultne racerkører på banen, så bliver den helt store udfordring at finde en fri omgang i kvalifikationen, så man kan få bilen kvalificeret så langt fremme i feltet som muligt, så man undgår alt for meget trafik. I modsætning til de almindelige Legend Car weekender, så bliver der ikke vendt rundt på top-20. Så kvalificerer man sig på eksempelvis 5. pladsen, så kommer man også til at starte 5’er i løbet, og ikke 16’er.

I det tætte felt kan det ligeså blive til en top-5 placering, som en top-30 placering, hvis at man bare oplever de mindste problemer.

Men det håber Mathias Valentin i den hvide Ford Sedan med nummer 11 på at være forskånet for – og så kommer bilen for øvrigt ikke til at være helt så jomfruelig hvid denne gang, men bliver fuldt dekoreret, som holdet ikke nåede til debuten sidste gang.

Tidsplanen for den kommende weekend er følgende, med forbehold for ændringer – og forbehold for evt. forsinkelser på grund af rydning fra andre klasser:

Fredag
Træning 10.20-10.35
Kvalifikation 15.35-15.55

Lørdag
Løb 1 15.05-15.25

Søndag
Løb 2 08.15-08.35
Løb 3 12.40-13.00

Valentin Motorsport

JJ Media


Læs mere om:
  • Mathias Valentin
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 19/05/19 - Mindeparken (Gadeløb) - Legend Car
  •      D4 Enterprise Solutions