Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DS3 Cup

Superdebut mod alle odds

DS3 Cup 
14/05/19 

Det lå ikke direkte i kortene for Jacob Sevel Andersen og Bilhuset CMD Motorsport, at debuten i DS3 Cup skulle kaste en pokal af sig - men sådan gik det for holdet fra Brædstrup i sæsonpremieren i Norge.
 

Sevel og CMD Motorsport har nemlig valgt at skifte klasse og bil til 2019, og valget er faldet på den stærke dansk/skandinaviske mærkeklasse DS3 Cup, som har kørere fra hele Norden. Derudover kører serien løb i Danmark, Norge og Sverige i løbet af sæsonen.

Netop debut-weekenden var på forhånd den, som Jacob Sevel Andersen selv frygtede mest, for norske Rudskogen er dels en svær bane - og dels havde hverken Jacob eller resten af teamet nogen erfaring med den superflotte bane:

- Rudskogen var den bane, jeg på forhånd frygtede, for jeg kendte intet til den overhovedet. At det så gik sådan her, har absolut givet mig endnu mere blod på tanden i forhold til resten af sæsonen. Jeg håbede, at det ville gå sådan her - men jeg turde virkelig ikke tro på det, griner han.

Podiet
Begrænsede forberedelser til trods, så viste Jacob Sevel formatet, da løbene først kom i gang. Træningerne og tidtagningen gik i store træk med at få den rette fornemmelse af banen og bilen, hvilket også satte sit klare præg på tiderne.

Det blev til en hårdt tilkæmpet, men langt fra retvisende 12. startposition, som Jacob straks satte sig for at gøre noget aktivt ved i lørdagens heat. Med en fornuftig start bragte han sig hurtigt frem i rækkerne og lå til sidst på sjettepladsen. Sjettepladsen blev dog vekslet til en endelig femteplads kort før mål, da en konkurrent fik en teknisk defekt.

Reglerne i DS3 Cup er sådan, at de seks bedste i weekendens første heat bytter plads til finalen. Dermed kunne Jacob Sevel veksle sin femteplads til en start på første række i søndagens finale. Herfra gik jagten straks, og han bragte sig i front fra begyndelsen. En lang, sej kamp med weekendens senere dobbelte sejrherre, Thomas Faraas stod på, men nordmanden endte med at trække det længste strå. Senere i løbet måtte Jacob Sevel forsvare sig godt og grundigt mod en stærkt kørende Kenn Bach, som også fandt vej forbi - men til slut blev det en tredjeplads, som Jacob og teamet er stærkt tilfredse med:

- Det var fede løb, og vi endte med at være rigtig fint med på farten i feltet. Vi er blevet meget klogere på bilen efter den her weekend, og jeg tænker bestemt vi er med i den rigtige ende af feltet, når vi kommer hjem på en bane, som vi kender godt.

I det hele taget er det en glad Jacob Sevel, der ser tilbage på en vellykket debutweekend:
- Vi har fået en rigtig god modtagelse i klassen, og bilen kørte bare hele weekenden, så det er der ikke noget at være negativ over.

Bilhuset CMD Motorsport


Læs mere om:
  • Jacob Sevel Andersen
  • Rudskogen Motorsenter
  • 05/05/19 - Rudskogen Motorsenter - DS3 Cup
  •