Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FIA Formula 3

Straf koster sensationel debutsejr til Christian Lundgaard foran alle Formel 1 bosserne

FIA Formula 3 
11/05/19 

Christian Lundgaard så ud til at få den bedst tænkelige start på den nye Formel 3 serie, da han lørdag kørte først over målstregen ved første løb på Circuit de Barcelona, hvor serien er supportklasse til Formel 1. Men medens Christian Lundgaard og hans team ART Grand Prix fejrede i pitlane kort før han skulle på podiet, fik kun 17-årige Christian Lundgaard en 5 sekunders tidsstraf, der sendte den danske Renault Formel 1 juniorkører ned på andenpladsen.
 

Christian Lundgaard startede løbet fra anden startposition bag Ferrari juniorkører Robert Shwartzman, der kører for PREMA Racing. Christian Lundgaard fik den bedste start og fik afvist angreb på både inder- og yderside og han førte det 30 biler store felt efter første sving. Herfra så han sig ikke tilbage og førte løbet i suveræn stil. Undervejs blev der dikteret Virtual Safetycar og da det er første gang, at den software bliver brugt udenfor Formel 1 og Formel 2 gav den flere kørere problemet. Kørerne skal med nedsat hastighed holde sig til en deltatid, men Christian Lundgaards display viste information han ikke kunne forene med de oplysninger han havde modtaget om systemet og derfor var han i en minisektor 0,5 sekund for hurtig. Og selvom han på den samlede omgang mistede 1,4 sekund til Shwartzman gav det ham efterfølgende fem strafsekunder.


Christian Lundgaard var første mand over målstregen ved første afdeling af FIA Formel 3
(Foto: FIA Formula 3)

"Jeg bliver nød til at fokusere på det positive og der fik vi vist, at vi havde farten og vi var hurtigst" sagde Christian Lundgaard efter løbet. "Vi har kun prøvet Virtual Safetycar under træningen og der virkede systemet ikke! Og jeg fik en melding i mit display på rattet, der ikke matchede information på banen og jeg tror det er der, at jeg kommer til at køre lidt for hurtig. Løbsledelsen indrømmer at systemet ikke virker hensigtsmæssigt, men straffen står ikke til at ændre, så det må vi acceptere. Det er super ærgerligt, men nu ved vi, at vi kan kæmpe med om sejren og vi er klar til at kæmpe igen i morgen".


Christian Lundgaard troede kortvarigt at han havde vundet løbet
(Foto: FIA Formula 3)

Ved søndagens løb, der starter kl. 10.15, starter Christian Lundgaard fra syvende startposition, da man bytter rundt på de otte hurtigste fra dagens løb.

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  • Circuit de Catalunya
  • 12/05/19 - Circuit de Catalunya - FIA Formula 3
  •