Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross

Fartnyhed i RallyX Nordic bliver ekstra spektakulær på Nysumbanen

Rallycross 
08/05/19 

For tredje år i streg kan Motorsport Nordjylland byde velkommen til tempofesten: RallyX Nordic - presented by Cooper Tires - på Nysumbanen. I løbsweekenden: 1. & 2. juni bliver RC-stadionets pit fuldproppet med nordeuropæiske teams – fordelt på fire heftige startfelter.
 


Den regerende danske mester i CrossCar Xtreme: Søren Jelsbak er klar til en heftig nordeuropæisk dyst
(Foto: k-j-foto)

- Det kommer til at gungre i asfalten og gruset/kridtet på Nysumbanen, forklarer banekoordinator Kaj Storgaard. - Som et nyt kolorit kan vi præsentere CrossCar Xtreme. Foreløbig har 5 danske teams meldt sig på startlisten, hvor der bliver heftig og intens fight om at komme med blandt de 12 kørere i semifinalerne.


Den tidligere danske mester i den næstskrappeste klasse (CK 650): Dennis Munch stiller til start i den portugisiske Semog-racer
(Foto: k-j-foto)

- CrossCar Xtreme er kongeklassen hos de hidsige karts, supplerer MNJ’s formand Finn Knudsen. – Faktisk er det offroad-banesportens allerhurtigste klasse. De kører hurtigere (med baghjulstræk) på en baneomgang end Supercar’erne, som ellers både har firehjulstræk og turbo.


Unge Tobias Andersen tager springet til CrossCar Xtreme, og glæder sig til den spektakulære konkurrence i RallyX Nordic 2019 på hjemmebane
(Foto: k-j-foto)

- Publikum har virkelig noget at glæde sig til, konstaterer løbsleder Carsten Storgaard. – De skandinaviske topkørere giver fuld gas - lige så længe hjulene har jordkontakt. Kun målflaget eller en rulletur på taget får foden væk fra speederen. Vores skandinaviske venner har desuden ”smugtrænet” i vinters med RallyX Nordic On Ice på de frosne søer nordpå.


Efter utallige år i Folke Race og RallyCross får midtjyden Lars Nielsen debut i CrossCar Xtreme, og det har han IKKE fortrudt
(Foto: k-j-foto)

De 5 danske deltagere er MNJ’erne: Søren Jelsbak (regerende dansk mester), Dennis Munch, Tobias Andersen samt midtjyden: Lars Nielsen og vendelboen: Leon Sørensen.


Efter en længere motorsports-pause er vendelboen: Leon Sørensen tilbage med fuld power i CrossCar Xtreme
(Foto: Hoffmann Foto)

- RallyCross og CrossCar er den firehjulede motorsports svar på den intense stemning i speedway, fortsætter Finn Knudsen. – I RallyCross er Supercar-konceptet en videreudvikling af de firehjulstrukne turbo-rallybiler i World Rally Championship (WRC). Enhver WRC-bil med respekt for sig selv yder 300 HK/550 Nm under motorhjelmen, men en Supercar har omtrent det dobbelte til rådighed (600 HK/900 Nm).


Ulrik Linnemann sigter mod et forsvar af totalsejren fra 2018 på hjemmebane med sin Honda Civic RX SuperCar
(Foto: Photo-Graphic)

I 2018 blev Supercar-finalen lidt uventet/overraskende vundet af MNJ’eren, Ulrik Linnemann, i VW Polo 6R RX SuperCar: - Allerede i første kvalifikationsheat gik gearkassen i stykker, men vores mekanikere knoklede heroisk, så jeg kom til kørende igen. I finalen gik jeg i front efter en kanonstart, og endelig blev jeg tilsmilet af konkurrenceheldet og scorede min allerførste internationale sejr i Supercar.

I år stiller Ulrik Linnemann til start med optimeret konkurrencegrej. Nordjyden har indledt et racing-samarbejde med det svenske RC-topteam: Olsbergs MSE, og er derfor skiftet til Honda Civic RX SuperCar.


MNJ’eren: Dennis Rømer går efter en slutplacering i TOP SEKS

MNJ’eren Dennis Rømer satser i Supercar på at forbedre sidste års semifinale-plads til en placering i TOP SEKS: - Vores VW Polo 6R RX SuperCar har fået en gennemgående optimering i vinter-pausen. Raceren har været skilt ad til allersidste møtrik og karosseriet er blevet rettet op efter sidste års intense konkurrence-fight.


Alt kan ske på Nysumbanen i RallyX Nordic 2019. Sidste år vinkede Oliver Solberg farvel til finalesejren, da turboen lavede en uventet burn out

Åge Keseler Kirketerp